ČISTE LI SE?

Grad demantira smokvu u slivniku, čitatelji šalju nove fotografije: ‘Raste ih nekoliko uz aveniju‘

Iz Grada poručuju kako rešetka iz koje raste drvo u Kranjčevićevoj nije u njihovoj nadležnosti, no što je sa Zagrebačkom avenijom?
Smokva raste iz odvoda na Zagrebačkoj aveniji
 Snimio čitatelj

Nakon što je Jutarnji list objavio fotografiju i pisao o stablu smokve koja je niknula i već neko vrijeme raste kroz željezne rešetke u Kranjčevićevoj ulici, iz Službe za informiranje Grada Zagreba poručili su kako se ne radi o slivniku u njihovoj nadležnosti, već o rešetki iznad prozora podrumskih stanova za čije održavanje nije zadužena Vodoopskrba i odvodnja. Ujedno su demantirali tvrdnje o neodržavanju sustava oborinske odvodnje.

image
U Gradu kažu kako je ovdje riječ o podrumskoj rešetki nad kojom nemaju nadležnost
Karla Zupičić

- Vodoopskrba i odvodnja čisti sve slivnike u Zagrebu, njih oko 54 000, za što su osigurana proračunska sredstva sa stavke Gradskog ureda za mjesnu samoupravu u iznosu od oko 17 milijuna kuna, objašnjavaju.

Međutim, u međuvremenu su nam se javili čitatelji s fotografijama koje pokazuju da je stanje nekih zagrebačkih slivnika ipak daleko od idealnog. Upečatljiv je primjer sa Zagrebačke avenije gdje na mnogim mjestima iz slivnika raste trava, a niknulo je i nekoliko smokava. Jedna od njih već je visoka 50-ak centimetara i toliko se ukorijenila u slivniku da svakodnevni gust promet uopće ne utječe na nju.

image
Snimio čitatelj

Bilje u slivniku koji se nalazi u Sokolgradskoj ulici još nije toliko naraslo, ali se prljavština nakupila gotovo do samog vrha pa slivnik neće moći ispuniti funkciju zbog koje je tamo postavljen.

image
Stanje u Sokolgradskoj
Snimio čitatelj

Situacija nije bolja ni u Tratinskoj ulici jer iz jednog od slivnika raste trava, a drugi je do vrha ispunjen suhim lišćem.

image
Slivnik u Tratinskoj
Snimio čitatelj

Ispravak Službe za informiranje Grada Zagreba u nastavku prenosimo u cijelosti:

" U tekstu „Tko pazi na šahtove/Kako se uoči jačih kiša održavaju slivnici? U jednom niknulo drvo, već je više od pola metra“ objavljenom 27. kolovoza 2021. na portalu Jutarnjeg lista kojeg potpisuje novinarka Karla Zupičić, uz koji je objavljena i fotografija, navodi se kako Grad Zagreb, odnosno Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., nisu pregledali i očistili slivnik u Kranjčevićevoj ulici. Dopustite nam da ukažemo na činjenicu kako na objavljenoj fotografiji nije riječ o slivniku, već rešetki iznad prozora podrumskih stanova, čije održavanje nije u nadležnosti Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o..

Također, napominjemo kako Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. sukladno Ugovoru o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja građevina javne odvodnje oborinskih voda u 2021. godini s Gradskim uredom za mjesnu samoupravu grada Zagreba, na godišnjoj razini održava, odnosno čisti, sve slivnike u Zagrebu, njih oko 54 000, za što su osigurana proračunska sredstva sa stavke Gradskog ureda za mjesnu samoupravu u iznosu od oko 17 milijuna kuna."

image
Slivnik u Selskoj
Snimio čitatelj

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:08