CIJENA ODRŽAVANJA

Grad o troškovima fontane: ‘Dnevno plaćamo 1150 kuna opremu, sol, kemikalije...‘

Riječ je o održavanju postrojenja fontane u sklopu Spomenika domovini koji je stajao 35 milijuna kuna
 Marko Todorov/Cropix

Grad Zagreb održavanje postrojenja fontane u sklopu Spomenika domovini dnevno plaća više od 1150 kuna bez PDV-a. Taj su posao ugovorili s tvrtkom Vodotehnika d.d. na rok od 60 dana po cijeni od 69.016,24 kune bez PDV-a. Ugovorili su ga do okončanja, kako su nam odgovorili, postupka javne nabave za održavanje spomeničkog kompleksa na godišnjoj razini, koji je trenutačno u pripremi.

Podsjetimo, taj je spomenik stajao 35 milijuna kuna, a prilikom primopredaje izvedenih radova izvođač je, kako su nam odgovorili, Gradu Zagrebu "dao upute za održavanje ugrađene opreme".

- Troškovi od 1150 kuna (bez PDV-a) uključuju 140 sati rada elektrotehničara i strojarskih tehničara koji obavljaju obilazak objekta i provjeru funkcionalnosti sustava te otklanjanje nepravilnosti.

Troškovi uključuju i kontrolu upravljanja centralnog nadzorno-upravljačkog sustava, intervenciju, nadopunu otopine (soli) i njeno doziranje, dobavu i opremu iste, potrošni materijal, sol za omekšivač, kemikalije za pripremu bazenske vode Ph-, kemikalije za pripremu bazenske vode Dekloran, kemikalije za pripremu bazenske vode Flokulant, potrošni elektromaterijal i potrošni strojarski spojno-brtveni materijal - navodi Dinko Bilić, pročelnik za prostorno uređenje.

Iz Vodotehnike su nam odgovorili da se "za sve informacije vezane uz postupak nabave za održavanje postrojenja obratimo naručitelju".

U Gradu nadalje objašnjavaju da voda u fontani mora prije svega biti bistra i čista, a pri najvećem opterećenju mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:27