GRAĐANI REAGIRALI

Grad Zagreb je zatvorio sve bazene na svoju ruku. Stožer ih nije zabranio

Odluka o zatvaranju donesena je nakon što je Nacionalni stožer 27. studenoga donio odluku o nužnim epidemiološkim mjerama
 Bruno Konjević/Cropix

Građani koji su se dosad redovito rekreirali na nekim od zagrebačkih bazena, požalili su se ovih dana redakciji Jutarnjeg nakon što je ustanova Upravljanje sportskim objektima odlučila zatvoriti sve svoje bazene za građane i rekreativno plivanje.

Odluka o zatvaranju donesena je nakon što je Nacionalni stožer 27. studenoga donio odluku o nužnim epidemiološkim mjerama, no građani kažu da je ustanova odluku o zatvaranju objekata donijela na svoju ruku iako nije bila obavezna.

U prilog tvrdnjama bijesnih građana da je zatvaranje bazena bila autonomna odluka ustanove, a ne epidemiologa govori i službeni odgovor Stožera u kojem doista piše da "rad bazena nije obustavljen uz obaveznu primjenu svih općih i posebnih epidemioloških uputa i preporuka HZJZ", podsjećajući pritom na epidemiološku mjeru zabrane svih treninga i natjecanja osim za izuzetke navedene u odluci.

U ustanovi Upravljanje sportskim objektima su nam potvrdili da su bazene doista zatvorili praktično za sve korisnike, no na naš dodatni upit kako odredbe na koje se pozivaju niti jednom riječju ne spominju zatvaranje bazena za rekreativce, nisu komentirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 22:35