APEL GRAĐANIMA

Grad Zagreb nakon što se pojavio čopor divljih svinja: Ne prilazite im i ostanite staloženi

Iz Grada Zagreba ističu kako su u urbanom području divlje svinje povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode

Ilustracija

 Nicolas Armer/Dpa Picture-alliance Via Afp

Iz Grada Zagreba su se u srijedu referirali na čopor divljih svinja koji je viđen u Zagrebu te su putem facebooka građane upozorili da ukoliko divljač zamijete ne prilaze joj, ne tjeraju je i ostanu staloženi, a ukoliko su s kućnim ljubimcima da ih stave na povodac i smireno se udalje.

Sve informacije o susretu ili viđenju divljači, kao i dodatne informacije o postupanju i štetama od divljači u urbanim dijelovima grada mogu se dobiti u Ustanovi Zoološki vrt Grada Zagreba na telefone: 01/230-2198 ili 091/6045-506, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz Grada Zagreba ističu kako su u urbanom području divlje svinje povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode u urbanom prostoru, najčešće u razdoblju od ljeta do jeseni, a u sušnom razdoblju dodatni razlog može biti i pristup izvorima vode (Maksimirska jezera, Jarun, obala rijeke Save, potoci).

Navode i kako se na ovom području s divljim svinjama, kao i s ostalim vrstama divljači, postupa sukladno Programu zaštite divljači za Grad Zagreb koji provode Zoološki vrt i gradski Lovački savez.

Kako bi se spriječile štete od divljači Program zaštite divljači propisuje sljedeće mjere: edukaciju i suradnju s vlasnicima i korisnicima zemljišta, nabavljanje kemijskih, bioloških i biotehničkih zaštitnih sredstava te njihovu besplatnu raspodjelu vlasnicima i korisnicima zemljišta na njihov zahtjev. Također, zaštitu usjeva i nasada izgonom divljači te uporabom zaštitnih sredstava i plašila, kažu u Gradu Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:18