nova odluka

Grad Zagreb obustavio besplatno testiranje brzim antigenskim testovima

Kako je obrazloženo, takva je odluka donesena radi dobre epidemiološke situacije u gradu
Testiranje na Štamparu
 Cropix/ilustracija

Grad Zagreb privremeno je obustavio program besplatnog testiranja na koronavirus brzim antigenskim testovima zbog, kako je obrazloženo, dobre epidemiološke situacije.

Informacija je objavljena na online platformi https://brzitest.com.hr, na kojoj je prethodno bilo moguće naručiti se na besplatno testiranje za jednu od 12 lokacija domova zdravlja Grada Zagreba.

Gradski ured za zdravstvo u suradnji s domovima zdravlja, kojih je osnivač, taj je projekt pokrenuo krajem studenog prošle godine, pa je tako besplatno antigensko testiranje u Zagrebu počelo u ponedjeljak 23. studenog.

Kada se uspoređuje epidemiološka situacija prije vikenda, jer se za vikend obično provodi manje testiranja, u petak, 20. studenog, Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) ''Dr. Andrija Štampar'' izvijestio je kako su u Zagrebu u 24 sata potvrđena 624 nova slučaja zaraze koronavirusom, a aktivno je bilo 3406 slučajeva zaraze.

U petak, 2. srpnja, NZJZ je izvijestio o sedam novozaraženih osoba, a aktivna su bila 54 slučaja.

Prema posljednjem covid izvješću, za utorak, 6. srpnja, u Zagrebu je utvrđeno 14 novozaraženih osoba, a trenutno su aktivna 62 slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2022 15:01