‘ANONIMNI SU‘

Grad Zagreb opovrgnuo navode o anketnim upitnicima za roditelje-odgojitelje: ‘Izrežite barkod‘

Građanska inicijativa ‘U djeci je budućnost‘ upozorila je kako roditelji odgojitelji dobivaju anketne upitnike koji nisu anonimni

Prosvjed roditelja-odgojitelja ispred Gradskog poglavarstva

 Dragan Matić/Cropix

Ured zagrebačkog gradonačelnika ustvrdio je u nedjelju da su anketni upitnici koji su poslani roditeljima-odgojiteljima u potpunosti anonimni, a korisnike koji u to sumnjaju pozvao je da slobodno izrežu barkod i bez njega vrate popunjeni upitnik.

"Nastavno na interes medija za anketne upitnike koji su poslani roditeljima-odgojiteljima, Grad Zagreb ističe da su upitnici u potpunosti anonimni", izvijestio je u nedjelju Ured gradonačelnika.

Iz Grada ističu da barkod koji se nalazi na upitnicima služi isključivo za kuvertiranje, odnosno daje naredbu da ubaci dva lista u kuvertu na stroju.

Korisnike su uputili da slobodno izrežu barkod i vrate popunjeni upitnik bez njega ako imaju ikakve sumnje oko anonimnosti. "Nikakvi osobni podaci nisu vezani za taj kod", poručili su iz gradske vlasti.

Građanska inicijativa "U djeci je budućnost" upozorila je kako roditelji odgojitelji od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu dobivaju anketne upitnike s pitanjima o obiteljskom i stambenom statusu, zaposlenju, prihodima i socijalnim naknadama koji, tvrde, nisu anonimni i sadrže kod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:10