ODREĐENA DELOŽACIJA

Grad Zagreb pobijedio na sudu, objavljeno kada kultni klub Jabuka zatvara svoja vrata

U timu Jabuke kažu kako ne namjeravaju podizati šatore niti plinske boce, ali se nadaju da će pobijediti razum
Voditelj Jabuke Marin Stiv Viduka / arhiva
 Tomislav Krišto/Cropix

Najstariji zagrebački Klub Jabuka, kultno mjesto na kojem su odrasle generacije rock, metal i dark electro supkulture, 20. listopada zatvorit će svoja vrata.

Kako javljaju iz Jabuke, Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je 15.09.2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja, nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja je određena za dan 20.10.2020. u 10 sati. Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke.

Podignuta upravna tužba

- Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured „Krsnik i partneri“. Poznato je da navedeno odvjetničko društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu. Dakle, Grad Zagreb predvođen likvidatorima, odvjetničkim društvom „Krsnik i partneri“ zapravo rukovodi svim pravnim procesima u ime Jabuke, a čiji je cilj zatvaranje Jabuke. Članovi udruge GSK Jabuka podigli su tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka - priopćili su.

Navode kako je sud u slučaju Jabuke napravio "presedan ili u najmanju ruku propust", jer je rješenje o ovrsi "određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu, a i u vrijeme kada se zbog odluke Vlade RH zbog pandemije virusa COVID 19 nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka".

image
Tim kultne Jabuke
privatni album

Podsjećaju kako je Jabuka otvorena davne 1968. godine. Rješenjem Grada prvi put je zatvorena 1998., a 'jabučari' to dovode u vezu s dovršavanjem vile u susjedstvu koja služi za iznajmljivanje raznim moćnicima. Nakon tri godine Jabuka je opet otvorena, čemu je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić.

- Poznato je da su novi problemi i zahtjevi za iseljenje od strane Grada Zagreba počeli 2015. godine, kada se u spomenutu vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog Veleposlanika čiji mandat upravo ističe. Podsjećamo, i kako je Vladimir Putin prije dvije godine osobno odlikovao našeg gradonačelnika odlikovanjem Red prijateljstva pa to prijateljstvo valja i opravdati. Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom. U protivnom, najstariji zagrebački klub će se zauvijek ugasiti u utorak, 20.10. u 10 sati. Želimo još naglasiti da Jabuka cijelo ovo vrijeme radi poštujući sve epidemiološke mjere nadležnih stožera, pa sada radimo samo do ponoći, kako smo to zadnji puta radili davne 1986.g. Premda klub, proteklih 19 godina vodi hrvatski branitelj Marin Viduka Stiv te i sada uzdržava više obitelji, ne planiramo podizati šatore i mahati plinskim bocama. Nadamo se pravdi i razumu. Ničija nije dovijeka - priopćili su iz Jabuke.

Na kraju priopćenja objavili su i link na pjesmu Rođo u Zagrebu, satirični hommage gradonačelniku Bandiću u izvedbi bandova K3P, BožeSačuvaj i Klinci s Jabukovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2022 14:06