StoryEditor
OBRANA OD COVIDA

Grad Zagreb počeo dijeliti besplatne maske, evo tko ih i gdje može dobiti

Mole se svi sugrađani da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja
 Ilustracija/Tom Dubravec/Cropix

U svrhu zaštite od koronavirusa, Grad Zagreb u četvrtak je krenuo s podjelom besplatnih zaštitnih maski koje građani mogu preuzeti na lokacijama 218 mjesnih odbora i Crvenog križa, priopćeno je iz Grada. 

Po dvije maske po osobi u mjesnim odborima moći će preuzeti građani stariji od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području tog odbora, dok se na lokacijama Crvenog križa u Ilici i Sigetu maske dijele korisnicima javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.   

Maske se na tim lokacijama mogu preuzeti u razdoblju od 8 do 20 sati, a u mjesnim odborima prebivalište ili boravište potrebno je dokazati osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

Također, po dvije zaštitne maske će se od sutra, 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13,30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, u četvrtak je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.

Iz Grada mole sve sugrađane da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2020 13:54