U ŠEST ŽUPANIJA

Građane uznemirila snažna detonacija! MORH je javio da je moguće probijanje zvučnog zida

MORH je zbog očekivane pojačane buke molio građane za strpljenje i razumijevanje

Ilustracija: MiG 21

 Ronald Gorsic/cropix/cropix/

Brojne Zagrepčane zabrinula je snažna i glasna detonacija koja se čula u 12:45, no čini se kako se radi o probijanju zvučnog zida, što su ranije danas najavili iz MORH-a.

- Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provodit će u četvrtak i petak, od 10 do 16 sati, redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida planiran je na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe letova pilota 191. eskadrile lovačkih aviona i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, stoga su građani zamoljeni za strpljenje i razumijevanje.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, napominje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 02:45