NAKON POTRESA

GRAĐANI ČIJE ZGRADE IMAJU 'CRVENU' OZNAKU I DALJE ŽIVE U NJIMA Ured za upravljanje u hitnim situacijama: 'O svemu ćemo obavijestiti policiju'

 
Pavle Kalinić
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što su Jutarnji i nadležne institucije grada Zagreba zaprimili više informacija građana da je njihova stambena jedinica od građevinara-statičara dobila ocjenu 'crveno', iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama poručuju da takva građevina nije pogodna za život te je - opasna.

Ti bi se građani trebali javiti u studentski dom Cvjetno naselje, na brojeve 0800 88 05 i 0800 88 02, kako bi im se ondje organizirao prijem. Ili mogu potražiti alternativni smještaj kod rodbine. Dom na Cvjetnom ukupno ima 1700 mjesta od čega je do sada popunjeno 290, dakle većina mjesta je slobodna.

Također, dolaze informacije da ljudi usprkos upozorenju statičara kako im je zgrada nepovoljna za život, tj. ima crvenu oznaku, ostaju živjeti u toj zgradi. Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama poručuju da nakon obavijesti koje dobiju od svojih timova takve podatke prosljeđuju MUP-u na daljnje postupanje.

Pojavila se i informacija, po prijavama građana, da su se u gradu pojavili lažni inženjeri statičari, odnosno osobe koje za procjenu stanja nekretnine traže novac od stanara.

Pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić upozorava da je takva pojava neprihvatljiva jer inženjeri-statičari rade volonterski.

Iz Ureda apeliraju da se što više građana u dobi između 18 i 30 godiuna odazove na poziv te da se jave u stožere civilne zaštite.

Štromarova donacija Uredu za upravljanje u hitnim situacijama

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar posjetio je danas zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama noseći maske koje je, kako kaže, uspio skupiti, a donio je i kavu za ljude u Uredu.

- Donio sam ljudima neke stvari koje im mogu pomoći u ovakvim situacijama, rekao nam je Štromar.

Marin Dešković
Predrag Štromar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19