SPORNI PROJEKT

GRADONAČELNIK BANDIĆ NA PREDSTAVLJANJU SVOJE IZBORNE LISTE 'Pogriješio sam s parkom na Savici, trebali smo prvo pitati stanovnike'

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Dok ne prođu izbori neće biti nikakve gradnje u parku na Trnjanskoj Savici, poručio je u nedjelju gradonačelnik Milan Bandić u Europskom domu prilikom predstavljanja liste kandidata za Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Bandić se prilikom svog govora zahvalio svim kandidatima te ukratko predstavio projekte koje namjeravaju provesti, a na kraju je spomenuo i gradnju spornog parka na Savici.

- Ustao sam u 6 ujutro i otišao do svog vrta na Savici. Pritom sam svratio i do parka te odlučio da nećemo graditi ništa prije izbora. Imali smo najbolju namjeru, ali pogriješili smo što nismo prvo pitali stanovnike - rekao je Bandić.

Pozvao je građane Savice da prestanu s dežurstvom kraj parka te najavio da će poslije izbora pokrenuti projekt za uređenje parka te da će svim građanima Savice na kućne adrese doći upitnik na kojemu će se izjasniti žele li park ili ne. Ipak, rekao je kako će se u blizini otvoriti novi park, ali za pse.

- Za desetak dana ćemo napraviti ograđeni park za pse, kako bi se djeca u miru mogla igrati u sadašnjem parku - rekao je Bandić.

Iz inicijative "Čuvamo naš park" odgovorili su kako neće prestati s dežurstvom te kako neće biti mirni dok se ne ispune svi njihovi uvjeti. Prvo traže da se park vrati u početno stanje, odnosno da se maknu ograde te da se onda provede javna rasprava sa stanovnicima kvarta i strukom kako bi se odlučilo o izgledu parka. Nakon svega toga žele da se provede javni natječaj i da se putem njega odabere izvođač radova.

- Ovo je još jedan Bandićev predizborni trik. Mi smo putem naše inicijative prikupili 500 potpisa više nego njegova anketa, a ako će on ponovno poslati loše formuliranu anketu, onda nema smisla ni provoditi je - rekao je Sanjin Đukić iz Inicijative te još jednom ponovio kako oni nisu protiv uređenja parka, nego samo žele da se provede po svim pravilima struke.

Osim Savice, Bandić se na predstavljanju dotakao i ostalih 11 projekata za novi mandat. Najavio je zatvaranje Jakuševca, izgradnju Remetinečkog rotora, obnovu 5000 fasada te povezivanje nove Zračne luke "dr. Franjo Tuđman" s Kvaternikovim trgom. Nakon događaja Bandić se uputio na Sveti duh, gdje je išao zamijeniti zavoje s operacije hernije.

U Europskom domu je bila i većina kandidata s njegove liste koja broji 51 osobu. Među njima ima i veliki broj novih lica, a pogotovo se ističu imena Branka Lustiga, dvostrukog hrvatskog oskarovca, Ane Rucner Kalember, poznate violončelistice, te Ševka Omerbašića, bivšeg muftije Islamske zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:55