BROJNI UGLEDNICI

Gradonačelnik Beograda na Mirogoju: ‘Danas, kada sam prošao kroz Zagreb, sve sam jasno vidio...‘

Gradonačelnike glavnih gradova okolnih zemalja i Splita primila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević
Abdulah Skaka, Zoran Janković, Jelena Pavičić Vukičević, Petre Shilegov i Zoran Radojičić
 Ranko Šuvar/Cropix

Od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oprostili su se u srijedu i gradonačelnici Skopja, Ljubljane, Beograda, Sarajeva i Splita koji su se u predvorju Gradske uprave upisali u knjigu žalosti.

Gradonačelnike glavnih gradova okolnih zemalja i Splita primila je zamjenica gradonačelnika koja, nakon smrti Milana Bandića, obnaša dužnost zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

"On je bio mašina koja je skupljala ljude oko sebe i to je znao divno raditi", rekao je gradonačelnik Skopja Petre Shilegov te izrazio žaljenje što ih je Bandić danas okupio tužnim povodom.

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković izjavo je novinarima da će Milan Bandić nedostajati, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istaknuo je kako je u Zagrebu vidio da je Bandić volio svoj posao.

"To da je volio svoj posao vidi se u Zagrebu. Danas, kada sam došao i prošao kroz Zagreb, vidio sam pečat koji je on ostavio", istaknuo je beogradski gradonačelnik.

Sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka ocijenio je da je Bandić doživljavao svoj posao kao hobi.

"Sigurno će Zagreb pamtiti Bandića kao čovjeka koji je puno napravio za ovaj grad", dodao je.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ustvrdio je da je Bandić građanima davao sebe te izrazio sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:58