NIŠTA OD ZASTAVA

‘Gradonačelnik se ne slaže s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima‘

Podsjetimo, iz Vigilarea su na Facebooku negodovali zbog takve odluke i prozvali Tomislava Tomaševića

Tomislav Tomašević

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Konzervativna katolička udruga Vigilare na Facebooku je prozvala zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradsku upravu da su im uoči Hoda za život zabranili postavljanje zastava po gradu iako su ranije za to dobili dozvolu.

Na tu optužbu reagirali su iz Ureda Grada Zagreba, ovo je njihovo priopćenje koje je objavila N1 televizija:

"Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika".

Podsjetimo, Vigilare je na Facebooku objavio: “Gradonačelnik Tomašević zabranio je zastave Hoda za život. Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine dosad), gradonačenik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave.

Kreće progon Hoda. Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću… A mi ostali, vidimo se i krećemo ovu subotu, 14. svibnja, na Hod za život u Zagrebu u 11 sati ispred HNK!!! Hodamo i za život i za nerođene, ali sad i za slobodu od ove gradske tiranije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2022 15:32