ZAMJENSKO VOZILO

GRADONAČELNIK U NOVOM MERCEDESU OD 60.000 € Na dodjelu Zlatne medalje požrtvovnom vatrogascu dovezao se luksuznim vozilom: 'Audi mu je na servisu'

 
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je na dodjelu Zlatne medalje Grada Zagreba požrtvovnom vatrogascu Tihomiru Kuneku u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj stigao u novom limenom ljubimcu.

Riječ je o automobilu Mercedes Benz E klase 220d, čija se vrijednost procjenjuje na oko 60.000 eura.

Najam

Gradonačelnik Bandić dosad je koristio uglavnom Audi A6 ili Opel Insigniju kad bi, primjerice, išao na sjednice Gradske skupštine, pa se postavlja pitanje zbog čega je prvi čovjek grada u ponedjeljak koristio luksuznu limuzinu sive boje s automatskim mjenjačem i zatamnjenim svjetlima u vrijednosti gotovo pola milijuna kuna.

Odgovor smo potražili u tvrtki Viator koja posljednjih nekoliko godina na javnom natječaju dobiva posao usluge najma osobnih automobila.

Glasnogovornica tvrtke Lidija Škarica potvrdila nam je da je gradonačelnik Milan Bandić koristio skupocjenu limuzinu.

- Automobil koji je gradonačelnik koristio dosad na servisu je zbog manjeg kvara pa smo mu dali zamjensko vozilo. Naša je praksa da klijentima u slučaju servisa automobila koji koriste damo zamjenski, u istoj ili višoj razini, bez nadoplate.

Rashodi grada

Automobil o kojem govorite koristi se od 8.45 sati - rekla nam je glasnogovornica Škarica. Nakon što bude gotov servis automobila koji je koristio dosad, luksuzni Mercedes trebao bi biti vraćen tvrtki.

Dolazak Milana Bandića u sjedište vatrogasaca u novom Mercedesu E klase pada u prilično nezgodno vrijeme. Prije mjesec dana gradonačelnik je najavio velike rezove u rashodima Grada i Holdinga, te rezanje plaća pročelnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:02