VELIKI KVAR

Gradska uprava: ‘Bandiću je žao zbog pucanja vrelovoda, ali to nije u našoj nadležnosti‘

Ponovna uspostava isporuke toplinske energije u Rudešu, Prečkom, Španskom, Malešnici i Gajnicama očekuje se u subotu
Puknuće vrelovoda / Ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon puknuća magistralnog vrelovoda na Zagrebačkoj cesti i obustave isporuke toplinske energije za krajnje kupce u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice, iz zagrebačke Gradske uprave izvijestili su kako rješavanje nastalih problema nije u ingerenciji Grada Zagreba.

"Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izražava žaljenje zbog neugodnosti koje je velikom broju građana uzrokovalo puknuće magistralnog vrelovoda HEP Toplinarstva. Apeliramo na nadležne službe da čim prije saniraju poteškoće koje se opetovano javljaju. Također, ovim putem naglašavamo kako rješavanje nastalih problema nije u ingerenciji Grada Zagreba", stoji u priopćenju iz zagrebačke Gradske uprave.

U priopćenju su podsjetili da je HEP d.d. kao javno poduzeće u vlasništvu države, a HEP Toplinarstvo registrirano je i nadležno za djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom.

Iz HEP-toplinarstva dopodne su izvijestili da će se zbog puknuća magistralnog vrelovoda na Zagrebačkoj cesti, u srijedu u 20 sati obustaviti isporuka toplinske energije za krajnje kupce u naseljima Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice. Ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se u subotu, 3. listopada, u poslijepodnevnim satima.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće magistralnog vrelovoda u što kraćem roku sanira i da se uspostavi kontinuirana isporuka toplinske energije krajnjim kupcima, naveli su iz HEP-Toplinarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2022 22:42