2,5 MILIJUNA KUNA ZA PRIJEVOZ I SMJEŠTAJ

Gradski službenici na putu će ove godine provesti 1402 dana

 Dragan Matic / CROPIX

Dubai, New York, London, Pariz, Milano i Moskva samo su neke od svjetskih metropola koje će ove godine posjetiti gradski pročelnici i službenici gradske uprave i gdje će sudjelovati u radu međunarodnih institucija, organizacija i asocijacija.

Poslovni forumi

Na noćenja i putovanja svojih zaposlenika Grad Zagreb ove godine planira potrošiti oko 2,5 milijuna kuna, a na odrađivanje svakodnevnog posla u inozemstvu bit će upućeni službenici gotovo svih gradskih ureda.

Prema Programu međugradske i međunarodne suradnje koji je prošli tjedan predstavljen na sjednici Gradske skupštine, a koji sadrži planirana putovanja službenika gradskih ureda, u New York, japanski Sendai, izraelsku Herzliyu i Moskvu ići će službenici Ureda za upravljanje u kriznim situacijama koje vodi pročelnik Pavle Kalinić. Njegovi će službenici sudjelovati i na Svjetskom poslovnom formu u Velikoj jabuci u studenome ove godine, a uz taj, rezervirana su još dva različita mjesečna termina za hotelski smještaj u New Yorku za ukupno 13 noćenja.

Najviše u Bruxellesu

Čak 152 noćenja rezervirana su za Bruxelles u koji će gradski službenici najčešće putovati, za Beč je rezervirano njih 75, za Barcelonu 42, a za Rim je rezervirano 36 noćenja. Od dalekih putovanja prema raspisanom natječaju za usluge putničkih agencija za smještaj u inozemstvu, uz New York, planirano je i ukupno po deset noćenja u Dubaiju, Pekingu, Kyotu, Ottawi i Astani, iako se, primjerice, Dubai ili Astana uopće ne spominju u tekstu Programa koji je predstavljen zastupnicima.

Među najaktivnijim putnicima ove godine bit će suradnici pročelnika Marijana Marasa iz Gradskog ureda za energetiku te suradnici Jelene Ricov iz Ureda za EU projekte, koji će sudjelovati na brojnim sastancima u gradovima diljem Europe te u Kanadi, a službenici Ureda za promet, koje vodi Dinko Bilić, bit će prisutni na sajmovima u Frankfurtu, Londonu, Parizu i Bitoli.

Osim po inozemstvu, brojni gradski zaposlenici dio svojih dnevnica odrađivat će u u Hrvatskoj, a prema rezervaciji noćenja, najviše će boraviti u Opatiji, Dubrovniku i Splitu.

Skupština ide u Omiš

U opatijskim se hotelima za ovu godinu traži rezervacija za 94 noćenja, u Dubrovniku se traže 42 rezervacije, a u Splitu njih 36.

Osim gradske uprave, na putovanja će ići i predstavnici Gradske skupštine. Prema programu putovanja, oni će ići tek u Omiš, na koncert Kajkavske popevke Dalmaciji - Grad Zagreb Gradu Omišu. Za taj koncert tražene su rezervacije za 12 noćenja u srpnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:29