NOVA GRADSKA VLAST

HDZ-ov Herman: U Gradskoj skupštini ćemo podržati sve što bude kvalitetno

Kaže da sada, za razliku od prošlog skupštinskog saziva kada su bili pozicija, nastupaju kao opozicijski zastupnici
Mislav Herman
 Goran Mehkek/Cropix

Novoizabrani potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) poručio je u četvrtak kako se nadaju dobroj i kvalitetnoj Skupštini i konstruktivnim raspravama, a kao opozicija podržat će sve što bude kvalitetno.

Herman kaže da sada, za razliku od prošlog skupštinskog saziva kada su bili pozicija, nastupaju kao opozicijski zastupnici te će podržati sve ono "s koje god strane govornice bude dolazilo" što će smatrati da je za život sugrađana dobro.

"Kao što smo radili u prethodnome razdoblju, sve ono što budemo smatrali da nije dobro ćemo vrlo glasno ići protiv takvih prijedloga. HDZ, kao neke druge stranke u proteklome sazivu, svoj imidž nikako i nikada neće graditi na a priori odbijanju svega onoga što dolazi od strane nove pozicije.

Sve što bude kvalitetno, mi ćemo podržati, a sve što ćemo smatrati da nije u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana, podržati nećemo", izjavio je Herman nakon konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Na pitanje ima li ikakvih saznanja o uhićenjima u GSKG jer se navodno radi o osobi ili osobama koje su vezane uz obnovu u Zagrebu, Herman je rekao da su tijekom konstituirajuće sjednice Gradske skupštine dobili informaciju kako su određene policijske istrage u tijeku.

"Da sam imao bilo kakvih saznanja ili bilo tko od mojih kolega iz našeg tadašnjega kluba da se bilo što nezakonito događa u bilo kojem dijelu Gradske uprave jasno da bi na to vrlo glasno upozorili", rekao je.

"Neka institucije rade svoj posao, a mi im se tu nećemo nalaziti na putu, nećemo to komentirati. Čekat ćemo samo rasplet takve situacije da vidimo je li tamo uistinu tko napravio nešto što ne bi bilo sukladno zakonu", poručio je Herman.

Upitan kako komentira što je Ministarstvo potvrdilo da je Grad Zagreb nezakonito uzeo zemljište za izgradnju sljemenske žičare, Herman je poručio neka svi nadležni rade svoj posao te istaknuo kako u HDZ-u žele da Zagreb što prije dobije modernu i kvalitetnu žičaru.

"Sljemenska žičara bila je naš amandman, bila je naša ideja i projekt koji smo svesrdno podržavali ali za njeno izvršavanje nismo mi bili odgovorni. Zna se tko je odgovoran za izvršenje proračuna Grada Zagreba", istaknuo je Herman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2022 23:29