KARAMARKO ODLUČIO?

HDZ-OVA KANDIDATKINJA ZA ZAGREB Mađerić je zapamćena kao protivnik imenovanja ulice po članu EKV-a

Predsjednica HDZ-ova Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini konkurira Bandiću, Ostojiću, Ferdeljiju i Vukšiću
 Drago Sopta / CROPIX

Predsjednica HDZ-ova Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić biti će kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu, neslužbeno se doznaje večeras iz HDZ-a.

Margareta Mađerić rođena je u Zagrebu 1977., po zanimanju je menadžerica marketinga i komunikacija. U zagrebačkoj Gradskoj skupštini predsjednica je Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju te članica Odbora za kulturu, Odbora za izbor i imenovanja, Odbora za kontrolu te Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Mađerić je, između ostalog, ostala zapamćena po protivljenju da se ulica u Novom Zagrebu nazove po srbijanskom rokeru Milanu Mladenoviću jer njegova grupa EKV 'nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu'.

Podsjetivši na ovisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijima kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Usred skandala našla se i kada je 2011. godine prozvala Roberta Mišetu, direktora Zagrebparkinga, zbog povlaštene karte za frontmana Hladnog piva Milu Kekina, a na kraju se ispostavilo da je i sama godinama koristila istu povlasticu - imala je povlaštene parking karte za čak četiri različita automobila!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:18