RADOVI NA MREŽI

HEP najavio novu veliku obustavu tople vode u Zagrebu: Evo za koje kvartove i u kojem razdoblju

Kreće 19. srpnja 2023. i traje do 9. kolovoza 2023. godine

Ilustracija

 Victor Koldunov/Alamy/Alamy/Profimedia/Victor Koldunov/alamy/alamy/profimedia

Iako je ranije najavljeno da će do 3. srpnja stanovnici novozagrebačkih kvartova Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština dobiti toplu vodu, to se još neće dogoditi. Radovi na revitalizaciji relovodne mreže završit će 5. srpnja, kako u priopćenju javlja HEP Toplinarstvo.

Zbog velikog opsega i kompleksnosti radova, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, koja je počela 14. lipnja 2023. završit će do 5. srpnja 2023. godine. Tijekom srpnja slijedi nova obustava za navedena naselja, koja će započeti 19. srpnja 2023. i trajati do 9. kolovoza 2023. godine. Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju ova novozagrebačka naselja, javlja HEP Toplinarstvo.

Dodaje se kako HEP-Toplinarstvo u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ provodi radove zamjene dotrajalih vrelovoda, koji su zahtjevni i opsežni, jer se provode u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta se nalaze na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća. Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala na način da se osigura prometna povezanost naselja. Pojašnjavaju da su stoga radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza.

U revitalizaciji vrelovodne mreže koristi se moderna tehnologija beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost toplinskog sustava grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

HEP-Toplinarstvo krajnje kupce moli za strpljenje i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:30