‘PRATIMO TRENDOVE‘

Holding objavio novi raspored odvoza komunalnog otpada na području grada Zagreba

Izuzetak je odvoz miješanog komunalnog otpada u centru Grada gdje se još uvijek pruža usluga odvoza sve dane u tjednu osim nedjeljom

Arhivska fotografija

 Dragan Matic/Cropix

Od prošlog tjedna svim privatnim korisnicima usluga podružnice Čistoća započeo je odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno. Kako ističu u priopćenju iz Zagrebačkog holdinga, ‘novi raspored rezultat je uspješno implementiranog novog modela odvajanja i prikupljanja otpada, koji je na snazi od 1. listopada 2022. godine. Novim modelom je postignuto značajno smanjenje količine miješanog komunalnog otpada od čak 27%, te prikupljeno 50% više plastike, 30% više biootpada i 9% više papira‘.

Izuzetak je odvoz miješanog komunalnog otpada u centru Grada gdje se još uvijek pruža usluga odvoza sve dane u tjednu osim nedjeljom do uspostavljanja sustava podzemnih spremnika.

Korisnicima koji stanuju u višestambenim zgradama koji imaju spremnike od 1100 litara plastika i papir se također odvozi češće, jednom tjedno umjesto dosadašnjih jednom u dva tjedna. U budućnosti odvozi ovih vrsta otpada će se dodatno unaprjeđivati prateći trendove na terenu, poručuju iz Holdinga u priopćenju.

Informacije o rasporedu odvoza otpada građani mogu dobiti putem ažurirane aplikacije Razvrstaj MojZG, na mrežnim stranicama Čistoće u obliku jednostavne tražilice prema adresi stanovanja (na naslovnici pod rubrikom NOVI RASPORED ODVOZA – miješani komunalni otpad), u poslovnicama Holding centra (Vukovarska 41, Dubečka 2 i pokretnom uredu), slanjem upita preko Whatsapp-a i Vibera (preko poveznice https://holdingcentar.zgh.hr/kontakti ili na broj 091 6471 100), upitom na korisnički mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako se ističe u priopćenju, ‘mobilna aplikacija Razvrstaj MojZG na jednostavan način omogućava praćenje odvoza otpada po odabranoj adresi, sadrži pretraživanje po vrsti otpada, upućuje na pravilno razvrstavanje otpada i sadrži popis svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka. Aplikacija šalje obavijesti o odvozu dan ranije. Uz navedenu opciju korisnicima je omogućen i bar kod za registraciju prilikom odlaganja otpada u reciklažnim dvorištima i ostvarivanje prava na besplatne ZG vrećice nakon proteka perioda od pet mjeseci u kojem je korisnik svaki mjesec najmanje jednom tijekom mjeseca odložio svoj otpad. Aplikaciju je moguće preuzeti preko Apple store i Google Play platformi.

Korisnici usluga se trebaju odgovorno pridržavati dana odvoza otpada, svoj otpad odlagati isključivo unutar spremnika na pravilan način te tako pokazati odgovorno ponašanje prema okolišu i drugim korisnicima, zaključuje se u priopćenju Zagrebačkog holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 00:32