KIKAŠEV NASLJEDNIK

Holding traži novog šefa preko oglasa, evo što traže od kandidata

Od kandidata će se tražiti da pripreme program rada u svom djelokrugu te da pristupe psihometrijskom testiranju
Slobodan Ljubičić
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon što je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, drugoosumnjičeni u tekućoj istrazi protiv Milana Bandića i ostalih, uhićen na graničnom prijelazu Bregana, te je koncem listopada dao ostavku, zagrebačka javna mega-tvrtka raspisala je danas natječaj kojim traži novog šefa.

Prema natječaju objavljenom na portalu MojPosao , novi prvi čovjek Zagrebačkog holdinga trebao bi imati minimalno 15 godina radnog iskustva, od čega pet na rukovodećim pozicijama, dobro znanje engleskog jezika te standardno poznavanje rada na računalu.

Također, traži se iskustvo u izradi i implementaciji poslovne strategije, što je potrebno, imajući u vidu da Holding očekuje restrukturiranje podružnica s ciljem efikasnijeg poslovanja i rješavanje dugova.

Kako je za Zagrebanciju komentirao član Nadzornog odbora Holdinga Vladimir Ferdelji, u programima za pojedine ciljeve trebale bi se postaviti "čvrste točke koje će označavati rezultate koji se trebaju ostvariti u vremenskom razdoblju od šest mjeseci do dvije, tri godine".

Natječaj je, prema zahtjevu Gradske skupštine, odnosno na inicijativu zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek, po prvi put raspisan javnim putem, a natječaj će provesti agencija koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju. Osim predsjednika Uprave, bira se još četiri člana za četverogodišnji mandat, i to za sektore javne nabave, komunalne usluge, financije te pravne poslove. Od kandidata će se tražiti da pripreme program rada u svom djelokrugu te da pristupe psihometrijskom testiranju.

Koji će mandžeri voditi Zagrebački holding, bit će poznato nakon 19. siječnja kada završava natječaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:34