APSOLUTNI REKORD

Horvatinčić kupuje devet kvadrata podruma za 100 tisuća eura!?

 Bernard Čović/Cropix

ZAGREB - Otklonjena je i posljednja pravna prepreka dovršetku izgradnje auto-rampe u Varšavskoj ulici za podzemnu garažu projekta Cvjetni: Dr. Stanimir Vuk-Pavlović, vlasnik devet metara četvornih podrumskih prostorija u Varšavskoj 6, koje je kupio prije godinu dana za 100 tisuća eura, dao je suglasnost Gradu Zagrebu za potvrdu glavnog projekta.

Suglasnost je njegova odvjetnica Zvjezdana Znidarčić-Begović dala na temelju sporazuma koji je potpisala s Tomom Horvatinčićem, u kojem se poduzetnik obvezao platiti 100 tisuća eura za preostalih devet kvadrata podruma u zgradi u Varšavskoj 6, koje još nije bio otkupio.

Odšteta i za tiskaru

No, to je samo “ubod ose”, kako nam je rekao sam Horvatinčić. U sporazumu je definirana i odšteta za srušenu tiskaru, čiji je vlasnik bio također Vuk-Pavlović, ugledni znanstvenik s američke Mayo klinike.

O kolikom iznosu novca je riječ možemo samo nagađati, jer su se obje strane dogovorile da će to ostati poslovna tajna. Poznato je da je Horvatinčić od Tiska bivšu zgradu Vjesnikove tiskare kupio za pet milijuna eura, no to je Vuk-Pavlović osporavao jer je tvrdio da je zgrada njegovo vlasništvo koje je nacionalizirano. Vrijednost zgrade tada je procijenjena na oko 1,5 milijuna eura, pa pretpostavljamo da je to najmanji iznos koji bi Horvatinčić mogao platiti. U svakom slučaju, ugledni bi znastvenik mogao postati bogatiji za oko dva milijuna eura.

Gradu pravo prvokupa

- Mi smo dali suglasnost za potvrdu glavnog projekta jer je u fazi rješavanje imovinsko-pravnih poslova. Gradu smo prvo ponudili pravo prvokupa za podrumske prostorije po cijeni za koju je moj klijent i kupio tih devet kvadrata, dakle, za 100 tisuća eura. Pravno više nema prepreka s naše strane za gradnju rampe - rekla nam je Znidarčić-Begović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:23