UKLJUČITE SE U AKCIJU

Hrabri Djedice spustit će se s krovova hrvatskih bolnica i mališane uveseliti vašim poklonima

Osim djeci najdražih igračaka i slatkiša, prikupljaju i donacije za bolničke odjele na kojima se liječe dječica

Vježba spuštanja sa krova

 Berislava Picek/Cropix

Marijan Capan Maks i njegova ekipa iskusnih alpinista, speleologa i planinara, nastavljaju akciju prikupljanja donacija za djecu u hrvatskim bolnicama. Cilj im je u vrijeme blagdana stvoriti im veliko iznenađenje. Spustit će se na sajlama sa krovova Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Kliničkog bolničkog centra Sestara Milosrdnica te Dječje bolnice Srebrnjak. U njihove će se sobe spustiti odjeveni u kostime Djeda Božićnjaka, a vreće će, nadaju se, biti pune darova.

Kaže kako već imaju prikupljene brojne plišane igračke i slatke pakete, ali potrebno ih je još. Akciju su pokrenuli prije mjesec dana.

- Htjeli smo napraviti nešto originalno, nešto drugačije. Ideja je, zapravo, došla još prošle godine, no nismo je stigli ostvariti. Zato smo se ove godine bolje organizirali i na vrijeme krenuli s prikupljanjem donacija. Ideja nam je sinula nakon što smo vidjeli da su naši slovenski kolege to učinili lani - objašnjava. Osim djeci najdražih igračaka i slatkiša, prikupljaju i donacije za bolničke odjele na kojima se liječe dječica. Potrebne su didaktičke igračke, društvene igre kao što je "Čovječe, ne ljuti se", glinamol, plastelin... Sve ono što bi mališanima moglo olakšati njihove bolničke dane.

Ako nešto od doniranih igračaka i slatkiša preostane, želja nam je obići Petrinju gdje smo volontirali i tamo ih podijeliti. Što se više skupi, to bolje, mi ćemo sve odnijeti na prave adrese - kaže Maks te dodaje kako se svi zainteresirani za donacije mogu javiti na njegov mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:50