OPASNOST VREBA

Hrpa cigli i žbuke stropoštala se na tlo sa zgrade u samom središtu Zagreba

Mnogi već mjesecima upozoravaju na opasnost koja prijeti sa zagrebačkih krovova. Teška nesreća danas je izbjegnuta tek pukom srećom
Zgrada u centru Zagreba s koje su pale cigle i žbuka
 Facebook/ Vesna Škare Ožbolt

Ono na što mnogi već mjesecima upozoravaju, doista se i događa. Nekoliko komada cigle i žbuke pale su sa zgrade u samom središtu Zagreba i stropoštale se na tlo, a nitko nije ozlijeđen tek pukom srećom.

Gromade su se sručile na pločnik u Preobraženskoj ulici nadomak Ilice, a da je netko slučajno u tom trenu prolazio uz oštećenu zgradu, sigurno bi došlo do teškog ozlijeđivanja ili čak gore.

O događaju je na svojem Facebooku izvijestila i Vesna Škare Ožbolt, jedna od kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na predstojećim izborima. Uz nekoliko fotografija s lica mjesta, Škare Ožbolt je napisala:

'Da je po gradu opasno hodati pokazuje događaj od prije nekoliko minuta kada su sa zgrade na Cvjetnom trgu u najstrožem centru grada padale cigle i žbuka. Šokirani građani bili su ugroženi jer padaju komadi fasade u centru grada kod Cvjetnog trga! Zašto obnova još nije počela? Što se čeka? Zašto gradska uprava šuti? Treba li netko biti ozlijeđen da se nešto poduzme? Gradonačelnik Bandić trebao je osigurati siguran prolazak građanima. Kada postanem #gradonačelnica prvo ću se pobrinuti za #sigurnost svih građana, a pogotovo onih ugroženih od oštećenja nastalih potresima. Molim Vas pazimo jedni na druge.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:10