BEZ PROLAZNE OCJENE

HSLS opleo po Tomaševiću: Umjesto da rješava komunalne probleme on kao dijete farba pločnik u Staroj Vlaškoj

Među brojnim gradskim problemima, zagrebački HSLS-ovci najviše su upozorili na odvoz otpada i promet

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

 Vanesa Pandzic/Cropix

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević mora početi hitno rješavati komunalne probleme, pogotovo probleme s odvozom otpada i gradskim prometom, a ne provoditi ideološke politike, poručili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare gradski zastupnici HSLS-a.

Zagrebački HSLS smatra da platfoma Možemo ne može dobiti zadovoljavajuću ocjenu nakon prve godine mandata u glavnom gradu, posebice ako se analizira upravljanje Zagrebačkim holdingom i komunalnim uslugama.

"Sustav Holdinga je pred raspadom, potrebno je hitno rješavanje komunalnih problema umjesto provođenja deklariranih ideoloških i salonskih politika", rekao je predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić.

Među brojnim gradskim problemima, zagrebački HSLS-ovci najviše su upozorili na odvoz otpada i promet.

"Platformi Možemo trebalo je čak osam mjeseci da sami sebi izdaju dozvolu za drobilice glomaznog otpada, a uslugu zbrinjavanja glomaznog otpada platili smo dva puta tako što smo najprije platili skladištenje u Sesvetama, a potom prebacivanje na Jakuševac. Vrtimo se u krug, a ništa se ne realizira", tvrdi Klasić.

Odvoz otpada neće pojeftiniti već poskupiti

Kritizirao je i novi model naplate odvoza otpada, koji bi trebao krenuti od sljedećeg mjeseca. Klasić smatra da odvoz otpada neće pojeftiniti već upravo suprotno, koštat će više nego do sada.

Korisnici s najmanjim prostorom u startu će plaćati veću cijenu, a još treba dodati cijenu vrećica za otpad. Poznajući naš mentalitet, teško će se to provesti u djelo, bojim se da ćemo imati odbačene vrećice na ulicama ili u parkovima diljem grada, dodao je.

Zastupnik Kristijan Jelić ne vjeruje da će novi model naplate krenuti 1.sprnja jer specijalizirane vrećice još nisu u trgovinama, podzemni spremnici nisu izgrađeni u povijesnoj jezgri, a nema ni dozvola za boksove sa spremnicima.

Jelić jednako lošim ocjenjuje stanje u gradskom prometu. Tvrdi da ZET-ov vozni red nikad nije bio rjeđi zbog manjka vozila i radnika, što uzrokuje kašnjenje na posao brojnih građana.

"ZET-ov autobus koji se jučer zapalio u Novom Jelokovcu treći je koji se zapalio u zadnjih godinu dana, što govori u kakvom su stanju autobusi. Umjesto da rješava prometne gužve, gradska se vlast, poput djece, bavi farbanjem pločnika u Staroj Vlaškoj", kaže Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:29