ISPOVIJEST UGOSTITELJA

‘I ja bih radio kao virtualni restorani: da nemam adresu i OIB, da ne plaćam konobare, najam za 380 m2, 400 tisuća eura za opremu...‘

Nakon što smo otkrili da je 20-ak najpopularnijih restorana s aplikacija smješteno u 4 male kuhinje, reagirali su vlasnici restorana

Od prvih 40 ponuđenih restorana na aplikaciji za dostavu, njih pola su virtualni

 Privatna arhiva
Nakon što smo otkrili da je 20-ak najpopularnijih restorana s aplikacija smješteno u 4 male kuhinje, reagirali su vlasnici restorana

Zašto institucije kontroliraju sve nas koji smo legalni? Zato što nas je najlakše naći, dobiti, pokucati, nazvati. Mi imamo adresu, OIB, ime i prezime, govori nam Stanislav Briškoski, vlasnik restorana Steak House Ranch Fortuna, ujedno i predsjednik ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije i grada Rovinja.

Briškoski i još dvoje ugostitelja s kojima smo razgovarali dali su nam uvid u ugostiteljsku perspektivu sve zastupljenijeg, i kako smo se uvjerili, rijetko kontroliranog modela poslovanja.

Naime, kao što je Jutarnji ranije pisao, u Zagrebu na dostavnim aplikacijama, od pandemije postoji trend virtualnih restorana. Čak pola od prvih 40 navedenih restorana na Woltu ne postoji van same aplikacije. Međutim, riječ je o puno manje stvarnih lokacija....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 09:53