INCIDENT NA TRGU

I Pernar se jutros pojavio na Trgu, na njega nasrnula gospođa s hodalicom: ‘Svinjo jedna! Razvlači me po televiziji...‘

Čim je krenula prema njemu, Pernar je izvadio mobitel i krenuo je snimati
 Goran Mehkek/Cropix

Tradicionalno okupljanje klečavaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prve subote u mjesecu svojom prisutnošću i ovaj put je "uveličao" bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. Kao i u listopadu, njegov dolazak nije prošao mirno.

Ovaj put na njega je "nasrnula" starija gospođa s hodalicom zbog čega je morala intervenirati i policija. Čim je krenula prema njemu, Pernar je izvadio mobitel i krenuo je snimati. Nekoliko se puta hodalicom zabila u njega pa počela vikati.

- Svinjo jedna, gade jedan pokvareni, rekla mu je gospođa pa policajcu objasnila da ju "Pernar razvlači po televiziji".

Policajac je na to upozorio Pernara da ne provocira na što je rekao da samo snima. Redari su gospođu udaljili od bivšeg saborskog zastupnika kojeg je i na odlasku nastavila vrijeđati. Gospođi je oko vrata stajao transparent "bolje da kmečite nego klečite" koji je ostao postojan i nakon okršaja. Snimku napada Pernar je podijelio na svom TikToku uz tekst "agresija prosvjednika protiv molitelja".

Za ovomjesečni performans klečavci su najavili molitvu za obraćenje hrvatskog naroda i za to da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru. U njihovoj namjeri nije ih zaustavila ni kiša i hladnoća, pa su tako neki od njih molili s otvorenim kišobranima.

image
Goran Mehkek/Cropix

Tradicionalno su molili za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, kao i za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Nasuprot klečavcima na glavnom zagrebačkom trgu nalazi se skupina prosvjednica i prosvjednika s bubnjevima i transparentima, ružno vrijeme nije ni njih omelo. U njihovoj skupini pojavili su se i SDP-ovci sa stranačkim zastavama. Kontraprosvjednike od klečavaca razdvaja policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:07