JOŠ JEDAN KANDIDAT

I Sačić razmišlja o utrci za gradonačelnika Zagreba: ‘Branitelji me zovu, kažu da nemaju za koga glasati‘

‘Vidim da nakon smrti Milana Bandića postoji velika potreba za čestitim ljudima, jer u Gradu Zagrebu ima puno posla...‘, rekao je Sačić
Željko Sačić
 Damjan Tadic/Cropix

Populistički, nacionalistički i konzervativni politički savez Miroslava Škore, Hrvatskih suverenista i Mosta počeo se raspadati brzo nakon završetka kampanje na predsjedničkim izborima u zimi 2019./2020. godine, a konačan razlaz dogodit će se na lokalnim izborima u svibnju. U mnogim sredinama Most, Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti na izbore će izaći kao veliki rivali. Tako će biti i u Zagrebu gdje će se za dobar dio istog ili sličnog biračkog tijela boriti Mostov gradonačelnički kandidat Zvonimir Troskot, šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, te kandidat Hrvatskih suverenista. A oni ozbiljno razmišljaju da u gradonačelničku utrku gurnu svog saborskog zastupnika Željka Sačića.

- Točno je da se o toj mogućnosti razgovara. Puno ljudi, prijatelja, posebno hrvatskih branitelja me zove, šalju mi poruke da nemaju za koga glasati, da među sadašnjim kandidatima za gradonačelnika Zagreba nitko nije pripadnik prave, normalne desnice. O ideji da ja budem kandidat za gradonačelnika Zagreba dosad sam samo neformalno pričao s predsjednikom stranke Hrvojem Zekanovićem, a spreman sam o tome nastaviti službeno razgovarati na tijelima stranke. Motiviran sam za rad u Saboru, puno vremena i energije u to ulažem, ali vidim da nakon smrti Milana Bandića postoji velika potreba za čestitim ljudima, jer u Gradu Zagrebu ima puno posla... - rekao nam je Sačić.

Naravno da u Hrvatskim suverenistima ne gaje iluzije da će Sačić ući u drugi krug izbora, a kamoli postati gradonačelnik Zagreba, ali kažu kako bi s njim kao gradonačelničkim kandidatom značajno povećali svoje šanse da se pored Mosta i Domovinskog pokreta izbore za prelazak petpostotnog praga za ulazak u Gradsku skupštinu i osvoje, kako kažu, barem tri zastupnička mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:48