ZAGREBAČKI OBRTNICI

‘Ili ćemo smjeti raditi ili ćemo Vladu tražiti da nas obešteti i vrati nam uloženi novac‘

Predsjednik zagrebačkog Udruženja obrtnika tvrdi da je šteta koje mjere stvaraju proizvođačima veća nego u ugostiteljskim objektima
 Damjan Tadic/Cropix

Čije je pravo glasa veće u priči o deset adventskih kućica obrtnika koje su u subotu osvanule na glavnom zagrebačkom trgu, ove godine ipak u gotovo upola manjem izdanju nego lani?

Nacionalni stožer koji je zabranio sve sajmove, pa tako i Advent, ili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je dozvolu za kućice dao i suočen s kritikama zapitao: "Pa koga vi pravite bedastim? Velikim igračima u šoping-centrima je sve dopušteno, a malim ljudima, zagrebačkim obrtnicima, nije ništa!"

Bandić je rezolutno poručio da dok je on gradonačelnik Zagreba, neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika. Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut također je kategoričan: u odluci Stožera stoji da sajamske kućice ne smiju raditi, kažnjavat će se kršenja svega onog što je propisao Nacionalni stožer.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba i organizator sajma Antun Trojnar kaže da će tražiti objašnjenje Stožera zbog čega je sporna prodaja na otvorenom, s velikim razmakom, dok se isti asortiman prodaje i na Dolcu i u šoping-centrima, u puno gorim uvjetima. Ističe da su obrtnici dobili legalnu dozvolu za rad, kao i važnost sajma za koji su se pripremali cijelu godinu. Dobiju li nepovoljan odgovor, Trojnar najavljuje da će od Vlade zahtijevati da obrtnike obešteti i vrati im uložen novac, napominjući da je šteta koje mjere stvaraju proizvođačima veća nego u ugostiteljskim objektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:13