PROJEKTNA KOALICIJA

Ilijaš: ‘Dok se projekti koje HDZ predlaže ispunjavaju, u koaliciji smo s Bandićem‘

Ilijaš je poručio da sada u epidemiji koronavirusa te u elementarnim nepogodama poput potresa i poplava, nije vijeme za politikanstvo
Kazimir Ilijaš
 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš u četvrtak je poručio da njihova koalicija sa strankom gradonačelnika Milana Bandića nije upitna sve dok se projekti koje gradski HDZ predlaže ispunjavaju, jer su u "projektnoj koaliciji".

"Mi smo u projektnoj koaliciji sa strankom gradonačelnika Bandića. Dok se projekti koje mi predlažemo ispunjavaju mi ćemo u svakome slučaju držati da je to bitno za boljitak grada Zagreba, za građane grada Zagreba i inzistirat ćemo da se naši prijedlozi i projekti ispunjavaju. Dok će tu suradnja postojati, mi ćemo svakako tu biti", rekao je Ilijaš na pitanje novinare je li koalicija zagrebačkog HDZ-a i gradonačelnika Bandića upitna.

Podsjetio je da je jedan od tih projekata bio Remetinečki rotor, a tu su i natkrivanje tržnice u Španskom, školska sportska dvorana u Granešini i niz drugih HDZ-ovih projekata koje su podnijeli amandmanima na gradski proračun.

"Dok se to bude ispunjavalo i tijekom kojim se bude ispunjavalo, uzimajući u obzir i pandemiju koronavirusa i potres i poplavu, mi ćemo na tim projektima i dalje inzistirati", rekao je Ilijaš. Napomenuo je da su u amandmanima na ovaj proračun za 2020. zatražili projekt nabave vatrogasnog vozila za visoke katove na zgradama koje se sada jasno pokazalo da je prijeko neophodno Zagrebu.

Ilijaš je poručio da sada u epidemiji koronavirusa te u elementarnim nepogodama poput potresa i poplava, nije vijeme za politikanstvo nego za akciju koja treba široki spektar dionika i da "nema mjesta nikakvim političkim utakmicama ni poenima jer moramo svi zajedno raditi za dobrobit građana Zagreba".

Na pitanje kako komentira što je jučer gradonačelnik Bandić oštro opovrgnuo izjave HDZ-ovog gradskog zastupnika Davora Filipovića koji je upozorio da Zagreb ima ozbiljne probleme s likvidnošću i da će bankrotirati ako ne dođe do radikalnoga zaokreta u upravljanju gradskim financijama i imovinom, Ilijaš je poručio da HDZ stoji iza svih svojih zastupnika pa tako i iza profesora Filipovića.

Istaknuo je da je Filipović stručnjak za financije, profesor na Ekonomskom fakultetu i u HDZ-u mu daju punu podršku.

"A što se tiče gradonačelnika Bandića voljeli bi da svoje argumente potkrijepi sa stručnim mišljenjem i stručnom analizom, a ne vraćanjima u prošlo stoljeće", poručio je Ilijaš.

Na pitanje kako će grad sufinancirati svoj dio obnove objekata stradalih u potresu ako nema novaca, Ilijaš je rekao da su u HDZ-u dali prijedlog rješenja na koji način se treba napraviti promjena u financiranju Grada Zagreba te naglasio ulogu Vlade koja se ponijela odgovorno, principijelno i vjerodostojno što se tiče zakona o obnovi oštećenih zgrada.

Ilijaš kaže da se u Gradu Zagrebu mora naći načina da se taj dio financijski osigura. "Dok i zadnji građanin grada Zagreba čiji su domovi stradali u potresu ne bude u svojem domu, ne možemo biti zadovoljni. Nama je nužnost i prioritet da se građani vrate u svoje domove", poručio je.

Umjesto gradskog zastupnika HDZ-a Ivana Ćelića na današnjoj sjednici Gradske skupštine za gradskog zastupnika je prisegnuo Mario Župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:57