‘IMAMO DOKAZE‘

Iz Čistoće tvrde da smeće odvoze navečer, građani bjesne: ‘Lažu, rade to već duže, pogledajte snimke!‘

Radnik Čistoće koji tvrdi da se otpad u tom dijelu grada odvozi isključivo u večernjim satima

Radnici Čistoće otpad skupljaju za vrijeme najvećih gužvi

 /Snimio čitatelj

Kao da promet u jutarnjim satima u centru Zagreba nije u dovoljnom kaosu, radnici Čistoće odlučili su ga dodatno otežati i to rade već više od dva mjeseca. Naime, svaku večer od 20 do 22 sata stanari u centru svoj otpad trebaju iznijeti na ulice, a onda nakon 22 sata Čistoća skuplja otpad. U tom je planu nešto pošlo po zlu, čitatelji nam šalju fotografije i snimke dok putuju ujutro na posao, kamioni Čistoće veliki su problem.

Čitatelji nam se sve više žale na problem kojeg stvaraju radnici Čistoće u centru grada. Naime, u jutarnjim satima skupljaju otpad iz centra i tako usporavaju promet. Najveći problem stvaraju na zelenom valu koji je ionako najprometniji dio tog dijela grada. Točan razlog zbog kojeg se otpad u centru Zagreba odvozi u jutarnjim satima nismo još uvijek doznali, no jedan od mogućih razloga je nedostatak resursa. Pitanje nedostatka radnika i kamiona u Čistoći potegnulo se odavno, a radnici su nas na njega podsjetili u svom prosvjedu. Tada su istaknuli da su vozila jedno vrijeme bila neodržavana te da je postotak ispravnih vozila bio i ispod 50 posto.

- Odlaze nam najbolji i najmlađi radnici pa sad imamo i problem stare radne snage koja pada na liječničkom pregledu. Nedostaje nam 70 vozača i najmanje 40 komunalnih radnika – rekao je Zdravko Stoilković glavni povjerenik Samostalnog sindikata rada u komunalnim i srodnim djelatnostima, kada je prosvjed bio aktualan.

Razgovarali smo s radnikom Čistoće koji tvrdi da se otpad u tom dijelu grada odvozi isključivo u večernjim satima.

- Ne znam o čemu se radi, možda vidite kamione koji idu prema Pantovčaku, centar grada se čisti noću upravo kako ne bi došlo do dodatnog zagušenja prometa – rekao nam je radnik i napomenuo kako se ništa u rasporedu odvoza otpada u centru grada još nije promijenilo.

Građani bijesni

Čitatelj nam je poslao fotografije i video snimke od jutros. Na njima se jasno vidi da radnici Čistoće otpad skupljaju u jutarnjim satima, za vrijeme najvećih prometnih gužvi. Riječ je o Slovenskoj ulici, koja se svrstava u širi centar grada.

image

Širi centar Zagreba u jutarnjim satima

Čitatelj/

Čitateljica nam je poslala fotografiju od 17. siječnja kada je u jutarnjim satima išla autom na posao. U samom centru grada, u Deželićevom prilazu, Čistoća je napravila kolaps jer su kamion zaustavljali svako malo kako bi pokupili otpad.

image

Prilaz Gjure Deželića u jutarnjim satima

Čitateljica/

Upit o ovom problemu poslali smo Čistoći te ćemo njihov odgovor objaviti odmah po primitku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:37