SPAJANJA S MOŽEMO!

Izborna konvencija u velikoj tajnosti: Izabrano vodstvo ‘Zagreb je NAŠ!‘, Tomaševića nema na listi

Marina Ivandić i Iva Ivšić, ujedno i zastupnice u Skupštini Grada Zagreba, izabrane su za nove koordinatorice stranke

Tomislav Tomašević

 Davor Pongracic/Cropix

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, ‘Zagreb je NAŠ‘, još prije deset dana u velikoj tajnosti održala je izbornu konvenciju i donijela dvije važne i poprilično zanimljive odluke. Prva je da je donesena odluka o strateškom partnerstvu i procesu spajanja platforme Zagreb je NAŠ! sa strankom Možemo!.

Druga odluka je da je izabrano novo vodstvo - Marina Ivandić i Iva Ivšić, ujedno i zastupnice u Skupštini Grada Zagreba, izabrane su za nove koordinatorice stranke. U Upravni odbor stranke su uz Ivandić i Ivšić, izabrani i Dražen Lučanin, predsjednik gradske četvrti Črnomerec, te Marta Kiš, Marijana Rimanić, Daniela Širinić i Marin Živković, također zastupnici u Skupštini.

- Novi sastav Upravnog odbora, između ostalog, ima zadatak tokom mandata stvoriti preduvjete za spajanje stranke Zagreb je naš! sa strankom Možemo! - stoji u prioćenju.

Zanimljivo, u nijednom izabranom tijelu nema Tomislava Tomaševića...

S druge strane, Možemo! su još 15. studenog održali skupštinu na kojoj su usvojene izmjene i dopune Statuta koje omogućuju drugim političkim inicijativama, odnosno predstavnicima drugih političkih stranaka da se uključe u njezine strukture. Također, na istoj skupštini usvojena je i Odluka o strateškom partnerstvu sa strankom Zagreb je NAŠ! i njenom uključivanju u rad stranke Možemo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:23