VICE MIHANOVIĆ

‘Izjava Ivice Puljka da ima većinu u Gradskom vijeću samo je spin. HDZ je najjača opcija u Splitu‘

HDZ-ov kandidat podsjetio je da je HDZ-ova lista na izborima osvojila devet vijećnika, kao i prije četiri godine
Vice Mihanović
 Duje Klaric/Cropix

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Vice Mihanović u četvrtak je spinom nazvao izjavu svoga protukandidata Ivice Puljka (Centar) kako je uvjeren u vrlo stabilnu većinu u Gradskom vijeću, ističući da HDZ ima bolji izborni rezultat i najbolju poziciju da složi većinu.

"Ovo što govori Puljak da ima većinu, to je samo jedan spin da se stvori percepcija u javnosti kao da je on sve riješio, a mi ne možemo riješiti. Mi smo najjača politička opcija u Gradskom vijeću", izjavio je Mihanović.

Podsjetio je da je HDZ-ova lista na izborima osvojila devet vijećnika, kao i prije četiri godine, unatoč tome što se broj vijećnika s 35 smanjio na 31. "Imamo bolji rezultat i najbolju poziciju da složimo većinu", rekao je Mihanović.

Ocijenio je da kod Puljka prevladava nervoza, da pokazuje drugo lice, "pravo Puljkovo lice kada se ne biraju sredstva da bi se došlo do ostvarenja svojih ambicija".

Upitan je li razgovarao sa Željkom Kerumom ili nekim drugim strankama o koaliciji u Gradskom vijeću, Mihanović je odgovorio da prvo treba postati gradonačelnik, pa će nakon toga slagati većinu.

U koaliciji prihvatljiv i Centar, samo bez Ivoševića

"Svi koji prihvaćaju naš program, kojima su prihvatljivi projekti za dobrobit grada Splita, su dobrodošli, čak i Centar osim (kandidata za zamjenika gradonačelnika) Bojana Ivoševića", istaknuo je Mihanović.

Ispred zgrade nekadašnjeg Jadran ribolova u splitskoj luci poručio je kako mu je cilj bolji životni standard otočana, povezanost s kopnom i ulaganja u lučku infrastrukturu.

Napomenuo je da su realizirali vanjske vezove te da je nakon 150 godina u tijeku izgradnja na Obali kneza Domagoja. Dodao je i da rade projektnu dokumentaciju za novu zgradu pomorsko putničkog terminala, koja će biti smještena u nekadašnjoj zgradi Jadran ribolova, a Gat sv. Duje osloboditi će se za linijski promet.

"Tako bi grad približili našim otočanima i oslobodili taj prostor za domaća vozila. Cilj mi je da kao budući gradonačelnik još više pomognem otocima, da se probudi suradnja Splita i srednjodalmatinskih otoka jer smo jedna aglomeracija. Osjećam bilo otočana", izjavio je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 00:26