TOMAŠEVIĆ O DUGU

‘Izvješće je pokazalo gubitak od milijardu i 300 milijuna kuna, pa gubitak od još 80 milijuna kuna‘

Tomašević je kazao da navedene brojke ne pokazuju pravo stanje stvari jer se ne vide potraživanja prem Holdingu i ZET-u
 Goran Mehkek/Cropix

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dao je izjavu za medije nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

- Sastanak je bio dobar, meni prvi, dobro je da postoji ovakva komunikacija. Teme su bile dobre, govorili smo o dinamici cijepljenja, a tu je Zagreb najbolji" - kazao je Tomašević, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i priopćenje CIOS-a.

- Mi smo u kampanji govorili da ćemo sve ugovore s privatnim poduzećima dati na reviziju i da ćemo vidjeti što je dobro za Zagreb, a što nije. Nećemo donositi ishitrene odluke - kazao je.

Novinari su ga pitali shvaća li priopćenje kao prijetnju, a Tomašević je kazao: - Ništa ja tu ne shvaćam.

Kazao je i da će u četvrtak imati sastanak predsjednikom Vlade, s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom i s ministrom financija Zdravkom Marićem.

- Nama je sada prioritet stabilizacija gradskih financija. Situacija nije dobra, ali bavimo se rješavanjem - kazao je Tomašević.

Govorio je i o manjku u proračunu Grada Zagreba.

- Izvješće je pokazalo gubitak od milijardu i 300 milijuna kuna, zatim gubitak od još 80 milijuna kuna, ali to ne pokazuje pravo stanje stvari jer se ne vide potraživanja prema Zagrebačkom Holdingu, ZET-u.... i kada se to uzme u obzir onda je to višestruko, višestruko veći manjak. Ovo je predizborna godina bilo je dosta troškova i sada se bavimo analizom noćnih tokova na tjednoj i mjesečnoj razini, razgovarat ćemo s Vladom o daljnjim rješenjima - kazao je.

Pregovore s SDP-om ocijenio je dobrima, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:18