JUNAK KONTRAPROSVJEDA

‘Jedva sam se uspio oduprijeti svim tim ženama koje su me požudno gledale‘

Muškarci odjeveni poput mene neodoljivi su drugotnim ženama, nastalima od rebra koje se ne mogu oduprijeti bludu, kaže Šimun Cimerman

Šimun Cimerman

 Goran Mehkek/CROPIX

Prva subota u mjesecu ponovno je rezervirana za molitvu muškaraca za čednost i povratak temeljnim tradicionalnim vrijednostima, koju organizira bratstvo Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina, ali i za reakciju njihovih neistomišljenika kojih je svakog mjeseca sve više. Jedan on najistaknutijih natpisa koji su se ove subote mogli pročitati na Trgu bana Jelačića je onaj bivšeg vaterpolista Šimuna Cimermana.

image

Šimun Cimerman

Goran Mehkek/CROPIX

"Dragi ljudi plemenitih namjera, molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotne nastale od rebra tjeraju na blud. Hvala Vam", poručio je moliteljima, a dojam je pojačala njegova oskudna odjevna kombinacija koja se sastojala od kratkih hlača, potkošulje i marame zavezane oko glave.

- Ja sam danas došao priključiti se moliteljima, tim dragim ljudima koji se svake prve subote u mjesecu nađu na Trgu i mole da se žene čedno ponašaju, da budu prave žene, majke, kraljice i da budu kod kuće. Ja se slažem s ovim mizoginim stavovima - rekao je Cimerman za Jutarnji list, a po tonu glasa jasno se moglo prepoznati da je ironičan.

- Želio sam se priključiti, ali s molbom da pronađemo neki balans pa u molitvu uključimo i muškarce koji su odjeveni poput mene. Jednostavno su neodoljivi ženama koje su drugotne, nastale od rebra i ne mogu se oduprijeti tome da naprave blud - dodao je.

image

Šimun Cimerman

Goran Mehkek/CROPIX

Na putu prema Trgu mimoišao se sa šest ili sedam žena koje su ga, naglašava, gledale požudno i jedva im se uspio oduprijeti. Ipak, uspio je, ali tad je nastao "paradoks" na koji nije računao.

- Policija me zaustavila, a organizatori molitve su rekli da im se ne mogu pridružiti. Poslali su me na kontraprosvjed, gdje su mi, na moje još veće iznenađenje, počeli pljeskati - prisjeća se.

Poručio je, i dalje ironičnim tonom, kako se slaže s moliteljima da žene imaju previše prava, kako treba podržati ono što se događa u Poljskoj, a da su mu i društva poput onoga u Saudijskoj Arabiji "simpatična". Ženama treba oduzeti pravo da odlučuju o svom tijelu, ali i da voze jer su loše vozačice.

- Žao mi je što su me otkantali iz mog tabora - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:32