SADA JE I SLUŽBENO

Jelena Pavičić-Vukičević ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba: ‘Bandić je bio fantastičan trener‘

Jelena Pavičić-Vukičević kandidatkinja je stranke ‘Milan Bandić 365‘ za gradonačelnicu Zagreba, potvrđeno je iz stranke danas
 Tomislav Kristo/Cropix

Jelena Pavičić-Vukičević kandidatkinja je stranke 'Milan Bandić 365' za gradonačelnicu Zagreba, potvrđeno je iz stranke danas.

Ivica Lovrić je objavio da su članovi velikom većinom izabrali Pavičić-Vukićević, a predsjedništvo je tu odluku donijelo jednoglasno.

- Ja sam prihvatila kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu. Radi se o velikom broju članova stranke koji su istaknuli moju kandidaturu i koji su me na taj način ponukali da prihvatim kandidaturu i izađem na izbore kao kandidatkinja za gradonačelnicu. Ja sam spremna povesti Stranku rada i solidarnosti do izborne pobjede, i to kao najveću stranku u Zagrebu koja ima dovoljno znanja i iskustva i koja uvijek svo to znanje i iskustvo nesebično stavlja pred građane, čineći naš grad svakodnevno sve boljim mjestom za život, rekla je Pavičić Vukičević.

- Bandić je bio fantastičan trener jedne sjajne momčadi, ali sada je vrijeme za novog trenera - rekla je nova kandidatkinja za gradonačelnicu dodavši da je bila iskrena kada je nakon Bandićeve smrti rekla da se neće kandidirati. Međutim, predomislila se, kako ona kaže, kada je vidjela koliku potporu ima.

- Nakon svih ovih lijepih izraza s jedne strane sućuti s druge strane, te podrške, ponovno sam razmislila i donijela jedinu ispravnu odluku, rekla je.

Obećala je nastavak socijalnih prava, pomoć poduzetnicima i obrtnicima te urbanu obnovu. To neće značiti samo statiku, ističe Pavičić Vukičević i dodaje da je treći stup njezinog programa 'istinsko uključivanje građana u proces donošenja odluka', javlja N1.

Nakon smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova zamjenica i dugogodišnja suradnica Pavičić Vukičević postala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika do lokalnih izbora.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 13:17