NIŠTA OD ŠVEDSKE

Jelena Pavičić Vukičević ipak neće u gastabajtere, od iduće srijede ima novi posao

U srijedu će održati predavanje iz pedagogije u postupku izbora u zvanje docentice
Jelena Pavičić Vukičević
 
 Damir Krajac/Cropix

Jelena Pavičić Vukičević, aktualna vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba koja je tu dužnost preuzela nakon iznenadne smrti Milana Bandića, nije uspjela ući u drugi krug izbora za gradonačelnika koji se održava u nedjelju, pa je odlučila započeti znanstvenu karijeru kao docentica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Kineziološki fakultet, naime, na svojim je web-stranicama objavio da će dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević u srijedu održati nastupno predavanje kao "pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete pedagogija i didaktika".

Jelena Pavičić Vukićević doktorica je znanosti, 2018. godine je doktorirala pedagogiju, a sada će, nakon što postane docentica, moći biti i samostalna nositeljica kolegija. Njeni suradnici potvrdili su nam da ostaje u Hrvatskoj i da će nakon docenture predavati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

U medijima se spekuliralo da bi Jelena Pavičić Vukičević mogla otići iz Hrvatske, na hodnicima gradske uprave moglo se čuti da o tome razmišlja jer joj suprug radi vani, a i sama je govorila da takva mogućnost postoji, ali da je ipak najmanje moguća opcija. Nastupno predavanje na temu "Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola" u srijedu će s početkom u 16 sati održati preko platforme Zoom Meetings i moći će se pratiti online.

Predavanje će održati pred stručnim povjerenstvom kojim će predsjedati dr. sc. Dubravka Miljković, redovita profesorica u trajnom zvanju Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Tu su još i članovi dr. sc. Marina Đuranović, izvanredna profesorica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, i dr. sc. Ante Kolak, izvanredni profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Moći će ga pratiti svi zainteresirani članovi Fakultetskog vijeća, studenti Kineziološkog i ostali zainteresirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 09:31