CENTAR PONOVNO HIT

Jesu li ovo najskuplji kvadrati u Zagrebu? Za stan u ‘zlatnoj zgradi‘ treba sedam milijuna kuna

Do sada su prodana tri stana i dva poslovna prostora, a rezervirani su jedan stan i jedan poslovni prostor, prema informacijama investitora

Luksuzna zgrada u Petrinjskoj je gotovo dovršena

 Iva Pahlić

Za kupnju najjeftinijeg stana u novoj, još nedovršenoj luksuznoj zgradi u Petrinjskoj ulici potrebno je izdvojiti nešto više od tri milijuna kuna, dok onaj najskuplji i najveći doseže cijenu od preko sedam milijuna kuna. Zgrada se sastoji od pet stanova veličine od 51 do 122 kvadrata te pet poslovnih prostora, a jedan kvadrat luksuza ovdje stoji 7.900 eura.

- Prema trenutnim informacijama s kojima raspolažemo, cijena kvadrata u strogom centru grada Zagreba kreće se između 2.500 do 4.000 €/m2, ovisno mikrolokaciji, površini i starosti objekta, poručili su iz agencije Pex nekretnine. Primijetili su da se kupci ponovno orijentiraju na kupnju stanova u centru zbog čega se situacija na tržištu svakodnevno mijenja.

image
Iva Pahlić

Najskuplji kvadrat koji trenutno imaju u ponudi iznosi 4.800 eura što zvuči malo u odnosu na vrtoglavih 7.990 eura. - Fizičke osobe stavljaju nekretnine na tržište po cijenama koje dosežu nekad čak i svjetske razmjere, ali opet se na kraju ispostavi kako svaka roba ima svog kupca, dodali su iz Pex nekretnina.

- Radovi su u tijeku oko dvije godine, čekamo da konačno završe da vidimo kako će izgledati, rekao je vlasnik susjednog kafića Ante Bilić. Zbog zanimljivog i drugačijeg izgleda, zgrada često privlači poglede prolaznika. Ante smatra da je novo i čisto uvijek bolje nego da je oronula kao susjedne zgrade, ali često može čuti komentare da se ne uklapa u stari dio grada.

image
Iva Pahlić

Do sada su prodana tri stana i dva poslovna prostora, a rezervirani su jedan stan i jedan poslovni prostor, prema informacijama sa stranice investitora Mešić.com. Zgrada zlatne boje i izbočenih prozora nosi potpis uglednog arhitekta Davora Matekovića koji svojim radom nastoji spojiti suvremeno i povijesno.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:33