PRITVOREN JE

Jeziv slučaj u Zagrebu: Zlostavljao djevojku i tjerao ju da za njega krade, a onda je pokušao i ubiti

Muškarac (48) žrtvi je 7. rujna 2021. u ugostiteljskom objektu, s namjerom da je usmrti, zadao više reznih rana po tijelu
 Ilustracija/Damir Krajac/CROPIX

Zbog pokušaja ubojstva 28-godišnje djevojke na čiju štetu je počinio i kazneno djelo trgovanja ljudima, zagrebačka policija stavila je lisice na ruke 48-godišnjem muškarcu. Za stravična maltretiranja koja su trajala čak od lipnja prošle godine, zagrebački kriminalisti su doznali 7. rujna prije ponoći kada su zaprimili dramatičan poziv u pomoć.

Naime, oko 23.30 sati u ugostiteljskom objektu na području Zagreba, s ciljem da ubije djevojku s kojom je u vezi, 48-godišnjak je odmah po ulasku u prostor nasrnuo na nju. Nožem joj je zadao više reznih rana po tijelu, a sve se to odvijalo pred gostom koji je nesretnoj ženi pritekao u pomoć svladavši napadača u dovršenju svoje bolesne nakane.

Policija je odmah pristigla na mjesto dojave te su muškarca odveli na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su otkrili da je 28-godišnjakinju punih 15 mjeseci maltretirao. Imajući na umu njezino stanje, svakodnevno ju je tjelesno i verbalno napadao. Prijetio joj je smrću, a sve je to činio zbog, kako kažu iz policije, unaprijed stvorene namjere ostvarivanja materijalne koristi.

Nad njom je uspostavio potpuni nadzor pa ju je odvodio u razne trgovine diljem grada gdje bi ona zbog straha za sebe i svoju obitelj, krala razne proizvode.

- Otuđene predmete je odmah nakon krađe predavala osumnjičenom koji bi ih zatim predavao trećim osobama, a dobiveni novac je zadržavao za sebe. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:15