TKO PAZI NA ŠAHTOVE

Kako se uoči jačih kiša održavaju slivnici? U jednom niknulo drvo, već je više od pola metra

Gradonačelnik Tomašević je prije nego je stupio na dužnost obećao da će sve slivnike i šahtove pregledati i očistiti
 Karla Zupičić

Koliko se pažnje pridaje sustavu odvodnje oborinskih voda, dobro pokazuje slivnik iz zagrebačke Kranjčevićeve ulice iz kojeg raste omanje drvo. Biljka je velika već oko pola metra pa je jasno da se ovdje nalazi već duže vrijeme. Gradonačelnik Tomislav Tomašević je još u srpnju prošle godine najavio da će tražiti izvješće o održavanju mreže urbane oborinske odvodnje i čišćenju slivnika. Oni koji su začepljeni, naime, ne mogu osigurati kvalitetnu odvodnju pa tijekom jačih kiša dolazi do poplava. A jesen nam je sve bliže.

image
Karla Zupičić

„Kako bi se ovaj problem riješio, osigurat ćemo da se pregledaju i očiste svi šahtovi kako bi postali funkcionalni i prohodni te da se pregledaju odvodne cijevi, uklone potencijalna oštećenja i zamjene se“, istaknuli su iz Možemo! u svom predizbornom Programu za Zagreb.

Potres je dodatno pogoršao situaciju sa šahtovima, ističu, jer ih je građevinski materijal koji je pao na ulicu dodatno začepio, a u gradskoj četvrti Trešnjevka-sjever problem stvara i preopterećenost odvoda i kanalizacijske mreže zbog prevelike izgrađenosti.

Ipak, gotovo tri mjeseca nakon što je novi gradonačelnik dobio priliku riješiti problem na koji je upozoravao još prošle godine, brojni šahtovi su i dalje začepljeni.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:14