DOBAR POSAO

KAKO SU PALAČINKE POSTALE APSOLUTNI HIT I NOVI UNOSNI BIZNIS U ZAGREBU U samo godinu dana otvoreno je osam lokala, stižu i novi

 Marko Todorov/EPH

Milky whey, Nutty, Choco cafe, Crunchy bar, Činkica, Smooth bar, Mr. Pancake i Palčica samo su neke od palačinkarnica koje su se otvorile u posljednih godinu dana. Palačinkarnice su sve popularnije među Zagrepčanima, a osim slasnih zalogaja, redom je riječ o lokalima čiji interijer je detaljno isplaniran kako bi gostima bilo što ugodnije.

Mnoge palačinkarnice postale su toliko prepoznatljive i uspješne da su već postali lanci i imaju nekoliko poslovnica poput Milky wheya koji je otvoren u Dubravi i Španskom te je svojom terasom s kišobranima oduševio Zagrepčane.

Palačinkarnica Palčica u Dubravi otvorena je u prosincu, a već uspješno radi i ima svoje stalne goste, ali i one koji ciljano dolaze u Dubravu po odlične palačinke.

Obožava palačinke

- Nikad nisam razmišljao da ću otvoriti palačinkarnicu. Često smo išli u Milky Whey, koji nam je sada konkurencija, na palačinke i bile su odlične. I tako sam nakon nekog vremena odlučio da bih i ja mogao pokrenuti vlastiti biznis s palačinkama - kaže Matej Palić, vlasnik palačinkarnice Palčica, koja se nalazi na adresi Avenija Dubrava i radi svaki dan.

Vlasnik nije ništa htio prepustiti sreći te je iskoristio utjecaj društvenih mreža i otvorio profile palačinkarnice na Facebooku i Instagramu. Od otvorenja u prosincu do danas na Facebooku ih prati šest i pol tisuća, a na Instagramu oko dvije tisuće ljudi.

- Zadovoljan sam. Gosti nas jako hvale i to je najvažnije. Puno ulažemo u marketing, ali nam dosta gosti dolazi po preporuci. Ljudi jednostavno vole dobre palačinke - kaže vlasnik, koji navodi kako u ponudi Palčice imaju i slane i slatke palačinke, koje se mogu puniti po želji, a meni su obogatili rolanim palačinkama i palačinkama u obliku sushija. Obične palačinke koštaju 12, a čokoladne 13 kuna.

Nove poslovnice

Zatim svatko po želji može palačinku puniti nadjevima poput Nutelle, marmelade, Oreo keksa, napolitanki, bananki, raffaela, voća, preljeva i ostalog. Dodaci se plaćaju od dvije do četiri kune. Također, tu su dodaci i za slane palačinke, poput tune, salame, šunke, sira ili krastavaca koji se također dodatno plaćaju.

Iako je palačinkarnica, u Palčici se može popiti i dobra kava, ali i podružiti s ekipom, a to je očito pravi recept za dobar biznis.

- Pripremamo i jedno iznenađenje. Uskoro otvaramo na novoj lokaciji, uskoro ćemo objaviti gdje - navodi vlasnik palačinkarnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:40