LOVRIĆ ZA JUTARNJI

‘Kao i mnoge Tomaševićeve odluke, i ova o mom otkazu je nezakonita. Sjetite se samo što je rekao Korlaet...‘

Lovrić je bivši suradnik Milana Bandića, 12 je godina bio pročelnik Ureda za obrazovanje i sport, a sada se vraća u Gradsku skupštinu

Ivica Lovrić

 Nera Simic/Cropix

Ivica Lovrić dobio je otkaz u Gradskoj upravi i više nije savjetnik Tomislava Tomaševića, za što je dobivao plaću od 18 tisuća kuna neto. Tu informaciju potvrdio nam je i sam Lovrić koji je otkaz opisao nezakonitim.

- Kao i brojne odluke koje je donio Tomislav Tomašević, tako je i ovaj otkaz nezakonit, no to je sada manje važno, vrijeme će pokazati svoje. Ostvarile su se prijetnje zamjenika gradonačelnika, Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, koji je i sam rekao da će me se riješiti ako ne ušutim - komentirao nam je svoj otkaz Ivica Lovrić, bliski suradnik preminulog zagrebačkog gradonačelnika i Uskokova optuženika Milana Bandića.

Ivica Lovrić je od 2009. bio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport, iste je godine vodio kampanju Milana Bandića na predsjedničkim izborima, jedan je od osnivača stranke BM365, a po dolasku nove vlasti 2021. odlazi s pozicije pročelnika i postaje Tomaševićevim savjetnikom.

Pitali smo ga gdje će sada.

- Aktiviram svoj mandat u Gradskoj skupštini gdje me mijenjao stranački kolega Marijan Tomurad. Tamo ću biti korisniji, nego što sam bio kao nepoželjni i nepoštovani zaposlenik Gradske uprave - kazao je.

Iako je obnašao ulogu savjetnika, često je kritizirao postupke aktualne vlasti. Najviše se angažirao oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj koju je naposljetku nepravilnom proglasio i Visoki upravni sud. Tu nam je crticu Lovrić naveo kao najveću satisfakciju koju je dobio u srazu s aktualnim gradonačelnikom. Zbog tih medijskih istupa upitna je bila njegova dosljednost obnašanja dužnosti savjetnika gradonačelnika.

- Savjesno sam obavljao taj posao. Ipak, kad sam vidio da me gradonačelnik ne sluša i da ignorira sve moje prijedloge, tada sam počeo izlaziti u javnost - navodi Lovrić.

Ne žali, kaže, što je dobio otkaz jer je takvu odluku i očekivao. Kao vijećniku u Gradskoj skupštini zadao si je misiju "obrane Zagrepčana".

- Tomislav Tomašević i njegovi suradnici su ljudi koji sve namjeravaju postići nasiljem. Na meni je sada da kao zastupnik u Skupštini ukazujem na njihove nepravilnosti i nelogične poteze. Pokušat ću umanjiti štetu koju će oni napraviti Zagrebu - kaže Ivica Lovrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:16