NESNOSNE GUŽVE

Kaos na Jadranskom mostu, kolone su i dalje ogromne: ‘Na posao ću morati kretati u pet ujutro‘

Na posao ću morati kretati u pet ujutro. Znam da se radovi moraju obaviti, ali gužve su nesnosne, govori nam jedan od vozača
 Damir Krajac/Cropix

Hoće li ovakav kaos doista trajati sve do idućeg ljeta, pitaju se vozači koji od početka tjedna u kolonama dugim i preko 700 metara ujutro i popodne prolaze Jadranski most. Naime zbog radova na mostu koji će potrajati sve do lipnja iduće godine, velike se gužve stvaraju na i okolo Remetinečkog rotora, a promet se otežano uz stalne zastoje odvija jednom prometnom trakom umjesto tri. Unatoč najavama da će se ta traka proširiti za očekivati je da će gužvi biti i dalje.

Kolnik koji vodi prema centru Zagreba zatvoren je u potpunosti te se na njemu odvijaju radovi. Tako prometna policija i prometna signalizacija vozila usmjeruju u suprotni smjer, gdje je za pravac prema centru otvorena samo jedna traka, što naravno, naveliko otežava protočnost. Iz smjera centara grada prema Remetinečkom rotoru nema previše gužvi, na toj strani mosta promet se odvija bez poteškoća.

- Prilikom izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta, od subote 24. 09. 2022. godine od 10,00 sati do subote 24. 06. 2023. godine do 20,00 sati, zauzimati će se dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika, stoji u obavijesti iz grada, priopćeno je ranije iz Grada Zagreba.

Za sve pješake i bicikliste promet na mostu je također zatvoren. Podsjećamo kako su obilazni pravci Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

- Kako sada stvari stoje na posao ću morati kretati u pet ujutro. Jasno mi je da se radovi moraju obaviti, ali gužve su nesnosne. Ništa, trpit ćemo, govori nam jedan od vozača zapeo u koloni koji u Zagreb na posao putuje iz Lučkog.

- Nova regulacija prometa koju očekujemo da se implementira tijekom narednog tjedna ostvarit će se povećanje protočnosti duž samoga Jadranskog mosta tako da će se postojeće tri prometne trake izvršiti korekcija samih njihovih širina. Dobit ćemo dvije prometne trake u svakom smjeru čime ćemo ostvariti jednoliku distribuciju duž sjevera i juga. Na uštrb teretnog prometa morat ćemo napraviti redistribuciju njihovog kretanja - rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste Grada Zagreba u izjavi za medije. Hoće li najavljena modifikacija doista olakšati život vozačima- tek treba vidjeti.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:37