PROMETNI KRKLJANAC

Kaos u Zagrebu zbog radova: ‘U Gradu kažu da su danas gotovi, ali radnici tvrde- nema šanse‘

Od jutra su se kolone protezale Hebrangovom, Klaićevom i Deželićevom a otežano se vozi i tramvajima

Deželićeva ulica

 Damir Krajac/Cropix

Središte Zagreba ponovno je zakrčeno, a od ranih jutarnjih sati stvarale se velike prometne gužve i kolone, pa su tako Frankopanska, prilaz Gjure Deželića, Hebrangova i Trg Republike Hrvatske samo neke od kritičnih točaka gdje je nastao kolaps.Razlog tome ovog puta su radovi u Frankopanskoj ulici koja je raskopana pri vrhu kod Ilice.

image

Frankopanska ulica

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Naime, tamo je od subote onemogućen promet za sva vozila, a tramvaji prometuju obilaznim pravcima. Iz grada su još prošli tjedan poručili kako će radovi biti završeni u ponedjeljak, odnosno danas do 15 sati, no, radnici na terenu jutros su govorili drugačije.

- Ma sumnjam da će to biti gotovo do 15 sati, morat će se nešto promijeniti, ima tu još posla, rekao nam je jedan od radnika na terenu.

Velike gužve tijekom prijepodneva i dalje su se stvarale od Frankopanske ulice pa duž Savske gotovo do Zagrebačke avenije, uključujući sporedne ulice. Mnogo je Zagrepčana umjesto tramvajem, ovoga jutra moralo na posao ići alternativnim prijevoznim sredstvima, uključujući automobile što je pridonijelo gužvama.

image

Obavijesti o regulaciji prometa

Bruno Gazibara/

Zakrčeno je bilo kod Hrvatskog Narodnog Kazališta, kolona je bila i na prilazu Gjure Deželića pa se na semaforu kod križanja s Frankopanskom ulicom moralo dugo čekati. Kako automobili s Trga Republike i iz prilaza Gjure Deželića skreću u Masarykovu ulicu, ondje se također stvaraju gužve i kolone.

Ništa bolje nije bilo ni duž Zelenog vala, posebno u Klaićevoj i Hebrangovoj, a nervozni vozači se dugo tamo nisu mogli uključiti u promet. Osim u automobilskom pometu, danas su se stvorile gužve i u javnom prijevozu. Pošto su obilazni pravci preko Glavnog kolodvora i Vukovarske ulice, na Vodnikovoj je jutros došlo do velikih zastoja te su se tramvaji redali jedan iza drugoga.

- Dnevne tramvajske linije (12, 13, 14 i 17) te noćne (32 i 34) prometovat će obilazno u oba smjera. Tramvajska linija 12 vikendom će prometovati preko Glavnog kolodvora i Draškovićeve, a u ponedjeljak Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Šubićevom, poručuju iz ZET-a.

Prisjetimo se kako je Frankopanska ulica zbog izvođenja radova rekonstrukcije vodoopskrbnog priključka i izgradnje kanalskog priključka od subote obustavila prolaz za sav promet. Kao obilazni prometni pravac, iz Grada su postavili smjer od Ilice do Kačićeve ulice, preko prilaza Gjure Deželića pa do Frankopanske što je proizvelo velike gužve.

Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu, poručili su iz Grada.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:09