‘JESTE VIDJELI OVO?‘

Katastrofalna obnova jedne od najprometnijih ZG ulica: Potrošili su milijun kuna, a pogledajte kako izgleda

Novi asfalt danima se polagao na nogostupu u Ulici kneza Branimira

Izgled ”obnovljenog” nogostupa na Ulici kneza Branimira

 Bruno Drempetić/Jutarnji list

Novi asfalt danima se polagao na 150 metara izmučenog nogostupa punog rupa u jednoj od najprometnijih zagrebačkih avenija - Ulici kneza Branimira.

Projekt je trebao riješiti pitanje pločnika po kojem su se, zbog njegovih neravnina, biciklisti izbjegavali voziti i radije kao podlogu za svoje kotače odabirali susjednu zelenu površinu. I da, riješio je neravnine, no posao su Zagrebačke ceste, podružnica Holdinga, obavile nemarno.

Naime, ne samo da su život stanovnicima Donje Dubrave otežavale neravnine, nego je deset metara rubnika bilo oštećeno. Taj rubnik, unatoč sumornom izgledu, unatoč tome što je pun pukotina i na pojedinim mjestima izgleda poput izbrazdanih morskih litica, unatoč tome što iz njega izlazi korijen korova, nije saniran.

Preko njega je samo prebačen asfalt bez da se rubnjak popravio. Pokušaj ušminkavanja i zamaskiravanja njegovog postojanja je prošao neuspješno.

Ostao je nakaradan, a neuklonjeni korov ubrzo bi mogao uništiti svježi asfalt.

image

Izgled "obnovljenog" nogostupa na Ulici kneza Branimira

Bruno Drempetić/Jutarnji list
image

Neobnovljeni rubnjak iz kojega raste korov

Bruno Drempetić/Jutarnji list

Nemarnog asfaltiranja u istom kvartu ima još.

Asfaltiranje dijela Vinodolske ulice, koja povezuje Branimirovu i Aveniju Dubrava, vrijedno 924 tisuće kuna započelo je u studenom prošle godine. Radnici su došli, raskopali i otišli ostavivši razrovanu cestu.

Po njoj su se vozili stanovnici i svojim automobilima zapinjali za šahtove i po deset centimetara uzdignute iznad površine, a pješaci su gackali po blatu kojeg je uzrokovalo loše vrijeme.

Tako je bilo dvadesetak dana, koliko je trebalo da se radnici vrate. Tada su konačno asfaltirali cestu, no opet nekvalitetno. Posred dijela ceste ostavili su liniju dugu stotinjak metara koja izgleda kao pukotina. Radi se o mjestu gdje su očito nedovoljno dobro spojili nove slojeve asfalta.

image

Novi asfalt u Vinodolskoj ulici

Bruno Drempetić/Jutarnji list
image

Novi asfalt u Vinodolskoj ulici

Bruno Drempetić/Jutarnji list

- Jeste vidjeli to? To je strašno. Svaki asfalterski program koji se radi u zadnje vrijeme je katastrofa. U Vinodolskoj već sada postoji brazda - govori nam predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir Majcan (HDZ).

Dodaje kako iz Vijeća konstantno šalju prigovore Zagrebačkim cestama na koje nitko ne reagira.

- Zvali smo i direktora koji je obećao da će se stvari riješiti, ali se ništa nije popravilo - tvrdi Majcan.

No, to nije sva problematika radova u Vinodolskoj ulici. Njezin se asfalt prema Planu komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Donja Dubrava trebao obnoviti od kućnog broja 34 do 78, ali u stvarnosti je to učinjeno od broja 53 do 78. Tako da je sto metara ulice ostalo neasfaltirano bez da su se predviđena sredstva smanjila.

Poslali smo upit Gradu Zagrebu i Zagrebačkim u kojem smo ih pitali zašto je dio ulice ostao neasfaltiran, zbog čega su radovi izvedeni nemarno, koliko su pritužba gradskih četvrti dobili zbog loše izvedenih radova, jesu li na njih reagirali i sanirali cestu te je li radove izvodila gradska tvrtka ili je unajmljen privatni podizvođač. Odgovore nismo dobili.

image

Novi asfalt u Vinodolskoj ulici

Bruno Drempetić/Jutarnji list
image

Asfaltirani nogostup na Ulici kneza Branimira

Bruno Drempetić/Jutarnji list
image

Nogostup nakon asfaltiranja

Bruno Drempetić/Jutarnji list

Ako imate primjere lošeg asfaltiranja u svojem kvartu, pošaljite fotografije na mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:08