SVI GLEDAJU PROGNOZU

Kiša uništila otvorenje Adventa, pogledajte prizore pustoši: ‘Na ulici nikog, a štandovi pod ceradom‘

Većina programa otvara se danas, samo program ‘Veliki, veliki Božić‘ na Svačićevom trgu počinje 9. prosinca, a ‘Bal na Mažurancu‘ 15. prosinca
 Vanesa Pandzic/Cropix

Kiša je pomalo okrutno danas Zagrepčanima pokvarila subotnje uživanje na špici te otvorenje nove adventske lokacije u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici. Nigdje ljudi, vrijeme prohladno, a štandovi pod ceradama čekaju bolje vrijeme i možda malo sunca.

Nova gradska adventska lokacija još je u srijedu počela sa zagrijavanjem za službeni početak Adventa, a ove subote, trebao se održati, kako je najavljeno, program pun koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica. Adventska priča nazvana je Matoš & mačke, mačke po grafitu na ulici koji je naslikao grafiter Lunar kada je nedavno taj dio ulice zatvoren za promet.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Desetak adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti i napitcima, u narednim će danima možda imati više sreće. Po prognozi trebalo bi biti sunčano - oko 3 stupnjeva Celzijusa. Neki bi, razmaženi toplim zimskim danima zadnjih godina, rekli da će sutra, u nedjelju, biti zubato sunce, iako temperatura neće ispod minusa. Sasvim je to dovoljno za šetnju čitavim prostorom zagrebačkog adventa u centru čiji je početak najavljen danas za 16.30 sati, paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. U 18 i 30 na redu je svečano otvorenje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava, dok je u 19 i 30 paljenje lampica na prekrasnom Zrinjevcu.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Većina programa otvara se danas, samo program ‘Veliki, veliki Božić‘ na Svačićevom trgu počinje 9. prosinca, ‘Bal na Mažurancu‘ 15. prosinca, te ‘Ledena bajka u Ribnjaku‘ 16. prosinca.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Zagrebački advent postao je poznati turistički zaštitni znak grada, ali kao i sve u turizmu i on je ovisan o veremenskoj prognozi, nije bitno da li je hladno ili toplo, može biti i snijega, jedino kiša nije poželjna. Od ovog adventa posebno su velika očekivanja, na neki se način nakon godina pandemije i laganog oporavka turizma u Zagrebu oko prošlog Božića, ove bi sezone trebali doći vrhunski rezultati. Samo pazite cijene su paprene. Kuhano vino ove godine košta tri i pol i četiri eura, dok je lani bilo oko tri eura.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:51