TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘Komunalni redari su izdali samo jednu kaznu, u centru se vidi kako je to ljepše kad grad nije Kantograd‘

Maknuto je nekoliko tisuća kanti, a do kraja tjedna bit će uklonjeno 4000 kanti te je prodano više od 600 tisuća paketa ZG vrećica

Tomislav Tomašević

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije u u Gradskoj upravi. Na početku je Dolenec otkrila detalje o objavljenim natječajima konkretno za stipendiranje učenika i studenata.

"Važno je istaknuti da nam je cilj bio ojačati program stipendiranja u smjeru ranjivih skupina. Nastavljamo i dobar program od ranije koji se odnosi na studente romske nacionalne manjine", naglasila je.

Riječ je preuzeo gradonačelnik koji je na početku govorio o natječaju za Advent.

"Morat ćemo ponoviti natječaj za Advent budući da niti jedna ponuda nije odgovarala natječaju", rekao je, dodavši kako poziva obrtnike i poduzetnike da se jave, piše Dnevnik.hr.

Naglasio je da je riječ o pet od 10 natječaja za prigodnu prodaju gdje ponuditelji nisu zadovoljili uvjete u širem centru.

"Prvi put smo ponudili i lokacije izvan centra grada, po kvartovima, ali nije bio velik interes. Bila je samo jedna ponuda koja nije zadovoljavala uvjete pa ćemo i tamo ponoviti natječaj. Ići će Advent i po tržnicama i po kvartovima", otkrio je.

Na pitanje o nedostatku radnika i mailu u kojem Holding poziva otpuštene radnike iz call centra da se vrate na posao rekao je: "Bilo je malo oscilacija zbog nekolicine radnika koji su pozvani, ali mislim da su odbili. U call centru je došlo do povećane potrebe za radom samo zato što je 70 tisuća korisnika GPZO-a odlučili prijeći na tu uslugu".

Upitan je i o smeđim i žutim vrećicama rekavši da će ih građani dobiti na svoju adresu.

Jedno od pitanja bilo je o uredu za hitne situacije i sigurnost, na što je Tomašević rekao da su oni na izborima obećali da će smanjiti broj gradskih ureda s 27 na 15 i to su i učinili.

"Pavle Kalinić je sam otišao i to prije nego što je ured spojen te ne vidim što je tu problematično. Taj nam je ured itekako bitan i on će funkcionirati bolje nego što je dosad", rekao je na upit o novom šefu tog ureda koji u životopisu ima staž u SOA-i.

Opet se vratio na novi sustav odvoza otpada.

"Pogledajte sadržaj kanti i vidjet ćete samo ZG vrećice. Izdana je samo jedna kazna od komunalnih redara za jednu fizičku osobu koja je odlagala glomazni otpad na javnu površinu te je ta osoba platila kaznu odmah na licu mjesta. Oko 80 upozorenja je bilo za građane u centru grada", rekao je Tomašević.

Dodao je kako je maknuto nekoliko tisuća kanti, a do kraja tjedna bit će uklonjeno 4000 kanti te je prodano više od 600 tisuća paketa ZG vrećica.

Gradonačelnik Zagreba najavio je da kad se sredi sve uz centru, fokus će preći na ostatak kvartova.

"Razumni smo i ne želimo kažnjavati ljude bez veze. U centru se vidi kako je to i ljepše i bolje kad grad nije Kantograd", rekao je, a prenosi Dnevnik.hr.

"Kroz nekoliko tjedana će doći još desetak kamiona Čistoće da pojačaju postojeće kapacitete, riječ je o najmu kamiona, a stalno su u tijeku i natječaji za zapošljavanje u toj podružnici", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:21