INOVACIJE U PROMETU

KONTROLORI ZET-a LAKŠE ĆE HVATATI ŠVERCERE Uvodi se novi sustav koji će pamtiti karte

Zagreb, 151210.Remiza.Kontrolor ZET-a Goran Prgomet sa kolegicom na okretistu tramvaja na Remizi.Na slici: kontrolor u tramvaju broj 3.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Kontrolori ZET-a dobili su nove, modernizirane uređaje za nadzor karata putnika koji koriste javni prijevoz.

Sada će kontrolori jednostavnije moći očitati karte, a svi kontrolori bit će umreženi i povezani kroz 300 uređaja koji su prije nekoliko dana podijeljeni kontrolorima.

- Tijekom probnoga rada uočit ćemo eventualne nedostatke novog i suvremenijeg sustava te vrlo brzo osigurati kvalitetnije uvjete našim zaposlenicima, ali olakšati i putnicima - kažu iz ZET-a.

Zbog novih uređaja kontrolori će moći samo jednom provjeriti putničku kartu koja više neće morati prolaziti kontrolu. - Jedna od novina je i čitač bar koda kojim su opremljene nove karte. Zahvaljujući njemu, pojedinačne papirnate karte neće se moći koristiti više puta. Sustav će ih zapamtiti i kontrolu ne mogu prolaziti više puta - dodaje Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Od sada će se moći prijaviti gubitak ZET-ove kartice koja će odmah nakon poziva biti nevažeća pa više neće biti zloupotrebe tuđih kartica, a regulirat će se i podaci o nevažećim kartama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:56