PROSVJED U ZAGREBU

‘Korona mjere su hajdučija protiv naroda. Kakav je to virus kad ga sapun može ubiti?!‘

Nekoliko stotina građana buni se protiv strogih mjera. Nitko od njih ne nosi zaštitne maske, a organizatorima će biti ispisane kazne
 Damjan Tadic/CROPIX

U nedjelju u 15 sati nekoliko stotina građana okupilo se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, odakle su krenuli prema Trgu bana Josipa Jelačića, kako bi prosvjedovali protiv mjera koje je od početka epidemije donosio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Prosvjed pod nazivom ''Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera'' organizira inicijativa Dosta je bilo, piše Dnevnik.hr.

Neki u povorci pjevali su: "Osiromaši me, cijepi me, uhapsi me, čipiraj me, prisili me, zatvori me, pritvori me". Gotovo nitko od njih ne nosi masku, a ogranizatori prosvjeda navode kako se ne radi o antikorona prosvjedu, već ističu da ne žele stroge mjere.

image
Damjan Tadic/CROPIX
image
Damjan Tadic/CROPIX

Na prosvjedu su i inspektori civilne zaštite, a Dnevnik Nove TV doznaje kako će organizatorima prosvjeda biti ispisane kazne.

- Svatko tko imalo razmišlja, složit će se da su mjere Stožera sulude - poručio je učenik IV. razreda jedne srednje škole u Zagrebu, koji je bio jedan od govornika na skupu. Rekao je da u školi doživljava diskriminaciju jer se javno protivi nošenju maski.

- Mi smo jednostavni ljudi koji traže jednostavan život bez psiho-fizičkog nasilja. Stožer je samo jedna velika politička marioneta. Bešćutno se diže panika, a mediji nam peru mozak. Mogu nas podcjenjivati, ali našu borbu za istinom nikad neće ugasiti. Korona mjere su hajdučija protiv naroda. I kakav je to virus kad ga sapun može ubiti - pita se jedan od prosvjednika.

image
Damjan Tadic/CROPIX
image
Damjan Tadic/CROPIX

Mogle su se čuti poruke poput toga da maske ne štite, da se obiteljima plaća da potpišu kako su njihovi najmiliji umrli od korone, a pandemija je nazvana "takozvanom pandemijom".

- Cijepit će nas otrovom. Ako nećete imati posao, nećete ga dobiti. Ako ga imate, izgubit ćete ga. Nećete moći u banku i trgovinu ako ne primite to vražje cjepivo. Oduzimat će vam djecu ako se ne cijepite, ako se ne budete pokoravali toj novoj vrsti fašizma. Nekima su od nas stavili maske, ali su zato pale njihove maske - rekao je jedan od govornika na skupu, prenosi Dnevnik.hr.

image
Damjan Tadic/CROPIX
image
Damjan Tadic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:42