NOVO RUHO MIHALJEVCA

Kreće velika obnova okretišta u Zagrebu vrijedna 3 milijuna eura, evo dokad će trajati radovi

Novi autobusni terminal će biti dvostruko veći od starog terminala

Obnova okretišta Mihaljevac

 Grad Zagreb/

Okretište Mihaljevac dobit će svoje novo ruho, izvijestili su iz Grada Zagreba priopćenjem u kojem navode kako to okretište nije obnavljano još od izgradnje 1948. godine.

– Novi autobusni terminal će biti dvostruko veći od starog terminala, a po dovršetku radova omogućit će se prometovanje većeg broja tramvaja prema polaznoj stanici žičare. Početak radova očekuje se kroz mjesec dana, s očekivanim dovršetkom do kraja godine. Procijenjena vrijednost građenja iznosi oko 3 milijuna eura – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Za vrijeme izvođenja radova, na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića vozit će autobusi umjesto tramvaja.

– U suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Grad Zagreb osigurao je bespovratno EU sufinanciranje od 85% za ovaj projekt obzirom da je riječ o izgradnji nove tramvajske infrastrukture – rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Planirana rekonstrukcija terminala obuhvaća sve prometne površine terminala, te uključuje izgradnju nove tramvajske pruge i stajališnih perona, nove kontaktne i kabelske mreže, novog sustava odvodnje, novog autobusnog terminala, parkirališta za taxi vozila i vozila osoba smanjene pokretljivosti, nove pješačke staze, nadstrešnicu za bicikle, okretište za vozila, kao i hortikulturno uređenje i proširenje zelenih površina. Na tramvajskom dijelu terminala gradit će se i dodatni polazni kolosijek te novi objekti za boravak djelatnika ZET-a te za prodaju karata i boravak korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 15:29